"Градски транспорт" ще тества автобуси на ток

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:51 / 09.05.2017
1882
"Градски транспорт" проучва възможностите за осигуряване на електрически автобуси във Варна. Това лято общинската транспортна фирма ще тества няколко автобуса на ток, за да прецени кой вариант ще е най-подходящ за условията в морската столица. Това разкри изпълнителният директор на дружеството Злати Златев пред съветниците от комисията "Собственост и стопанство".

През август за период от месец ще бъде тестван електричерски автобус на китайската компания "Yutong", какъвто има в Столична община. В края на август ще бъде тестван друг "зелен" автобус, на друга фирма.

Досега са водени разговори с 3 фирми производители на автобуси на ток, като освен китайската "Yutong" се преговаря и с две европейски компании, посочи Златев.

"Засега нямаме средства, но търсим начин да осигурим финансиране", коментира шефът на общинското транспортно дружество.

През 2016 г. "Градски транспорт" е реализира загуба от дейността си в размер на 1,87 милиона лева, което е над два пъти по-малко от предходната година (3,87 милиона лева бе загубата за 2015 г.)

Днес се навършва точно една година, откакто "Градски транспорт" пое обслужването на всички градски и крайградски линии на Варна. Това се отрази в голяма степен на приходната част и доведе до съществено увеличение на приходите от билети, карти и доплащания от Общината, отчитат от общинския превозвач.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).