"Градски транспорт" търси средства за закупуването на 18 нови автобуса за Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
09:51 / 27.03.2019
2796
Фирма "Градски транспорт" води преговори за отпускането на средства по проект "Джесика" с представител на фонда към Министерство на финансите за закупуването на 18 нови автобуса за Варна. Това съобщи за Varna24.bg изпълнителният директор на фирмата инж. Злати Златев.  

"Всичко е на ниво преговори все още, нямаме гаранция, че това ще се случи, но се работи активно по въпроса. Имаме желание да закупим 20 нови съчленени автобуса, но по този проект ще могат да ни отпуснат евентуално финансиране за 18. Нужни са ни около 10 млн.лв. Вече имаме достатъчно солови автобуси, а практиката показа, че са нужни повече съчленени автобуси за линиите ни в града", коментира инж. Златев. 

Той изрази надеждата си, че след пускането на ремонтирания бул. "Цар Освободител" с новото кръгово кръстовище до дни, задръстванията в града ще бъдат облекчени и автобусите ще се движат по-спокойно и без закъснения. Това ще даде повече спокойствие и на водачите, които сега се опитват всячески да наваксат закъсненията. 

Инж. Златев допълни, че фирмата има нужда от още 10 шофьори и призова, ако има желаещи да се обърнат към управлението на "Градски транспорт".

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).