Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Грамадно парче мазилка едва не уби медицинска сестра във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:18 / 04.12.2014Коментари (0)1160
© Петел.бг
Грамадно парче мазилка, срутила се от тавана на кардиологичния кабинет в ДКЦ "Св. Иван Рилски", като по чудо едва не уби една от медицинските сестри в лечебното заведение, предаде Петел.бг.

Сгромолясването се случило в момента, в който жената излизала от помещението. Инцидентът станал само преди броени дни, коментира управителят на общинското ДКЦ д-р Таня Аврамова. Оказва се, че откъртилото се огромно парче от тавана на лекарския кабинет, далеч не е единствената опасност, която дебне екипа на заведението и пациентите. Тъй като покривът не е саниран, дъждовете се просмукват по таваните и стените на цялата сграда. Трагично е положението на четвъртия етаж, където мазилките падат поетапно, оголвайки ел инсталацията. Дъждовната вода капе върху пациентите в чакалните и същевременно мокри показалите се по стените жици. "Опитвали сме се да изолираме най-лошите участъци, но това според мен е невъзможно без основен ремонт", коментира д-р Аврамова.

Не само къртещата се заради влагата мазилка смущава ръководството на лечебното заведение. Съществува и реален риск от срутване на козирката на сградата. "Проблемът датира още от 2010 г., когато след трагичната смърт на студентката Гергана, която беше затрупана от паднала козирка в центъра на Варна, тогавашния кмет Кирил Йорданов поиска обследване на всички козирки на общинските сгради. "Беше изработена конструктивно-техническа експертиза със становище, че козирката се нуждае от ремонт и укрепване, като са дадени конкретни препоръки как да стане това. Във връзка с това становище през 2013 г. започнах преписка с "Инвестиционна политика" в община Варна, но за съжаление всички проекти по ремонта трябва ние да си ги заплатим, а те са на много висока стойност. Стигна се до там, че за да не създаваме допълнителна опасност, сме махнали централната табела на сградата. Това обаче не отменя вероятността тази козирка да се срути", коментира Аврамова.

Течовете по покрива също е скъпо да се отстранят. По сметки на общината са необходими около 80 000 лева, с каквито лечебното заведение не разполага. "Тази сграда е строена 1968 г. Последният ремонт на покрива е правен през 2011 г. по поръчка на община Варна. Още докато вървяха ремонтните работи, фирмата - изпълнител беше на мнение, че с отпуснатите от местната власт пари нещо сериозно не може да се постигне. И наистина само няколко месеца след ремонта, течовете се възстановяват и то с още по-голяма сила. "Преди този ремонт нямаше чак такива течове", коментира една от служителките.

Вследствие на всички тези проблеми, д-р Аврамова периодично пише докладни до различните дирекции на общината и до общинския съвет, но в крайна сметка пари реално за ремонти не се отпускат. "Добре, че тази сграда е добре построена, че е стабилна, защото ако беше от новото строителство...", лаконично коментира управителят докато показва пробойните в козирката на изхода. Дали пациентите се притесняват от подгизналата сграда, от кофите, в които капе дъжда и от санитарките, които неуморно въртят стирките, за да обират водата от подовете, за да не пострада някой - въпрос, на който никой не желае да даде откровен отговор. Това обаче са фактите - общинско здравеопазване в навечерието на 2015 г.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Парламентарни избори 2024
Обработват тревните площи срещу кърлежи
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: