Грандиозен концерт "Звездите на Камчия" зарадва стотици гости

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:35 / 02.07.2018
1958
Грандиозен концерт "Звездите на Камчия" се проведе в препълнената киноконцертна зала на детския лагер "Черноморски"! Фестивалното движение "Звездите на Камчия", което се провежда под знака на UNESCO, през тази година отбелязва своя 10 юбилей.

Участниците в лагерните смени в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" показаха, че за детските таланти няма измерения и граници. 33 прекрасни изпълнения бяха показани пред повече от 600 гости на "Камчия" в конкурсната програма на фестивала за детско творчество "Звездите на Камчия". 15 бяха номерата в извънсъстезателната програма. Всички участници получиха грамоти, а най-добрите – медали, разпределени в осем категории.

По традиция концертът бе открит от художествения директор - певицата и актриса Грета Ганчева.

В творческото събитие се включиха децата от обществената организация "Славянка", които изучават в "Камчия" руски език, от руската математическа школа "Чичо Ник", от културно-образователния център "Планета", от център "Исток" от Германия, от фолклорния клуб "Лъвчетата", деца от Долен чифлик, които са на лагер в "Радуга", от средните училища "Никола Вапцаров" и "Иван Вазов" в Силистра, от фолклорната група "Св. Кирил" от същия град. Всеки от четирите отряди в "Черноморски" също имаше свои представители.

На сцената видяхме изпълнения на пиано и на китара. Публиката дълго аплодира дайчовото хора и гайдата на Борислав Лазаров, който по-късно бе определен от журито за победител в номинацията "Вълшебен музикант на Камчия". Впечатляващи бяха хип-хоп танците, акробатическите и гимнастически изпълнения, българските народни хора, ирландските танци и руския казачок. В номинацията "Вълшебен танц на "Камчия" бяха дадени две първи места - на Дария Штейн от германския център "Исток" за нейната "Спортна полка" и на Алиса Камардина от първи отряд за танца "Небето над Лондон".

"Чародей на Камчия" стана Анита Пхакадзе от втори отряд с изпълнението на стихотворение и инструментален съпровод на китара.

Любимец на публиката е Евгения Хофман от културно-образователния център "Планета", а зрителските симпатии обра танцовата формация "Ритъм".

Философията на детското движение "Звездите на Камчия" е, че всяко дете носи в себе си уникални творчески заложби, които трябва да бъдат открити и развивани. Движението приобщава талантливите деца, техните родители, педагози, творци и артисти, които са съпричастни към идеята. Фестивалът се провежда за 10-та година, има над 100 издания, като на сцените на "Камчия" са участвали повече от 100 000 деца от 6 до 16 години от над 70 държави по света.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).