Граждани и фирми водят война за паркоместа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:43 / 02.02.2015
1204
Съседските конфликти са неприятно нещо и могат да прераснат в истинска война, понякога с жалби и със съдебни дела, понякога с други, нелегални средства. Във Варна, която отдавна е задръстена от коли, споровете за паркиране са всекидневие от години. Особено се изостря ситуацията, когато става въпрос за конкуренция за паркоместа между обитателите на една сграда и фирмите, които се помещават там. Едните искат да могат да си спрат пред дома, други - да имат постоянен достъп до офиса си, от което зависи препитанието им.

За такъв случай, продължаващ отдавна, ни се оплака гражданин, живеещ зад сградата на Експрес банк. На паркинга пред входа му постоянно спират микробуси на фирма, която има офис на това място. Жителите на блока недоволстват, че така им се осакатява паркингът и се налага да търсят други места за паркиране, да речем в доста разораната от гуми градинка.

Как да се намери съчетание между интересите, е труден въпрос, защото община Варна няма ясни правила за ползването на паркингите около жилищните сгради. Принципно там може да спира всеки, като освен това няма и ограничение на времето на престоя.

Ограждането на паркингите с вериги, врати и падащи прегради като цяло се смята за нарушение. Ако пък фирмени коли или микробуси са спрели на паркинг и на практика не пречат на трафика, общинският паяк най-вероятно просто няма да ги вдигне.

От друга страна, общината няма никакъв регламент, по който една фирма може да си наеме паркомясто. Едно време такава практика във Варна съществуваше, но заради поредица от конфликти тя беше прекратена. Така в крайна сметка правото на паркиране в града си остава правото на по-бързия и съобразителния.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).