Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Граждани искат публичен конкурс за Главен архитект на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:55 / 24.06.2016Коментари (3)2410
© Varna24.bg
На 23.06.2016г. се състоя среща на представители на инициативни комитети от всички квартали на гр. Варна във връзка с конкурса за Главен архитект на Община Варна. 

Целта на срещата бе координиране на действия за осветляване на въпросния конкурс и бъдещи съвместни действия при защита на гражданския интерес и законността. Всеобщо мнение беше, че следва да има обединение със следните послания:

"Конкурсът за Главен архитект на гр. Варна се провежда при затворени врати, без публичност, обсъждане и ясни критерии. Една от най - ключовите позиции в управлението на града ни, бива решавана от комисия с неизвестен състав, абсолютно задкулисно. 

Липсата на каквато и да е прозрачност в процеса, ни кара да мислим, че конкурсът е просто формалност "за пред обществото", а победителят отдавна избран и добре познат в последно време, в кварталите на Варна - "Трошево", "Възраждане", "Чайка", "Левски", "Аспарухово", "Кайсиева градина". 

Изброените квартали станаха жертва на новоразработените подробни устойствени планове, а различни части на Варна от направените несполучливи проекти. Поради тези причини, ние смятаме, че Варна заслужава да знае как и при какви условия се избира нейният Главен архитект, как и кога ще протече конкурсът и какви са концепциите на участниците.

Нека да се обединим всички квартали в борбата си срещу застрояването на зелените площи и природните дадености, ПУП - вете, които ни натресоха във всеки квартал, заради искания на "реститути", с които се презастрояват междублоковите пространства. 

Необмислените проекти, които целят само усвояването на едни пари увреждат не само бюджета, но и гражданите и собствеността им. Конкурсът решава бъдещето на града. Заедно сме по - силни!", се посочва в информация, изпратена от инж. Кадрия Мехмед, представител на гражданите, организирали срещата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.06.2016 г.
0
 
 
Бузев не става за нищо, аз лично съм ЗА публичност на избора, аман от поставени лица в общината. Прочетете малко за Бузев и ще ви стане ясно!
Aнонимен
на 24.06.2016 г.
0
 
 
Дежурните десет човека, които го играят "граждани", а всъщност са хора на тоя или оня. Поровете се малко за "гражданката" Кадрия Мехмед, ще ви стане интересно що за човек е...
Aнонимен
на 24.06.2016 г.
0
 
 
Платените се събират да подпират определен кандидат. От кварталите нормалните хора не са ходили вчера в общината, а само 5-6 добре познати самозванци.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: