Граждани искат публичен конкурс за Главен архитект на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:55 / 24.06.2016
2417
На 23.06.2016г. се състоя среща на представители на инициативни комитети от всички квартали на гр. Варна във връзка с конкурса за Главен архитект на Община Варна. 

Целта на срещата бе координиране на действия за осветляване на въпросния конкурс и бъдещи съвместни действия при защита на гражданския интерес и законността. Всеобщо мнение беше, че следва да има обединение със следните послания:

"Конкурсът за Главен архитект на гр. Варна се провежда при затворени врати, без публичност, обсъждане и ясни критерии. Една от най - ключовите позиции в управлението на града ни, бива решавана от комисия с неизвестен състав, абсолютно задкулисно. 

Липсата на каквато и да е прозрачност в процеса, ни кара да мислим, че конкурсът е просто формалност "за пред обществото", а победителят отдавна избран и добре познат в последно време, в кварталите на Варна - "Трошево", "Възраждане", "Чайка", "Левски", "Аспарухово", "Кайсиева градина". 

Изброените квартали станаха жертва на новоразработените подробни устойствени планове, а различни части на Варна от направените несполучливи проекти. Поради тези причини, ние смятаме, че Варна заслужава да знае как и при какви условия се избира нейният Главен архитект, как и кога ще протече конкурсът и какви са концепциите на участниците.

Нека да се обединим всички квартали в борбата си срещу застрояването на зелените площи и природните дадености, ПУП - вете, които ни натресоха във всеки квартал, заради искания на "реститути", с които се презастрояват междублоковите пространства. 

Необмислените проекти, които целят само усвояването на едни пари увреждат не само бюджета, но и гражданите и собствеността им. Конкурсът решава бъдещето на града. Заедно сме по - силни!", се посочва в информация, изпратена от инж. Кадрия Мехмед, представител на гражданите, организирали срещата.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).