Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Граждани на протест пред Общината срещу сграда за социално слаби
Автор: Екип Varna24.bg 08:31 / 23.01.2014Коментари (0)1239
© Varna24.bg
Инициативен комитет на живущите в комплекс "Възраждане" организират протест, днес от 16.30 часа пред Община Варна, срещу строежа на блок за социално слаби хора на последната зелена площ в ж.к. Възраждане. Ето какво казват от комитета в писмо до медиите:

Уважаеми представители на медиите,

Община Варна предвижда изграждането на жилищна сграда в ж.к. Възраждане, като целта на проекта е осигуряване на жилища за настаняване на уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението. Предвиденият терен се явява последната голяма незастроена площ в района. На провелите се в края на миналата година обществени обсъждания присъствалите близо 200 граждани категорично и обосновано изявиха позицията си ПРОТИВ този проект. Декември 2013 г. в Община Варна бе внесена подписка срещу проекта, подкрепена от над 5000 души. Въпреки явните обществени настроения на 13.01.14 г. Общинският съвет одобри кандидатстването по проекта, като по този начин открито пренебрегна и се подигра с мнението на живущите в района.


Ние, жителите на Възраждане ще се борим против решението да се унищожи последната зелена площ в района, която беше предвидена за градски парк. Ще се борим и за връщането на статута й за зелена площ, който бе сменен тихомълком, защото не желаем нито настаняване на малцинствени групи в квартала, нито лишаването ни от природа. За никого от нас не е загадка кои точно групи от населението отговарят на условията за настаняване и всички ние сме добре запознати с "особеностите" на техния бит и култура. Няма да допуснем Възраждане от зелен, спокоен и безопасен квартал да се превърне в бетонно гето. Считаме такъв един опит за интегриране на малцинства за безумен и нелеп. Заселването на представители на малцинствата сред съвестни, работещи и плащащи сметките и данъците си граждани при неработеща съдебна и правоохранителна система е неработещ, абсурден и потенциално опасен опит за интеграция на малцинствата! Настояваме парцелът, предвиден за този безумен строеж да остане непокътнат и заедно с прилежащата горичка да се превърне в парк, от какъвто кварталът има належаща нужда! В тази връзка ви каним на протеста, който ще се проведе на 23 януари (четвъртък) от 16.30 часа пред Община Варна!


Организаторите на протеста заявяваме, че не сме обвързани по никакъв начин с каквито и да е политически и неполитически организации, синдикати, НПО и др. подобни организации!




Още по темата: общо новини по темата: 4
12.04.2014 »
25.02.2014 »
21.01.2014 »
21.01.2014 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Абитуриентски балове 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: