Гражданин: "Шатрите" от Алеята на книгата може да са предпоставка за трагичен инцидент

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:12 / 30.07.2014
2113
Гражданин сигнализира компетентните органи във Варна чрез Varna24.bg за евентуалните опасности, които могат да възникнат от разположението на временните постройки от Алеята на книгата. Ето какви са притесненията на варненеца:

Здравейте, сигнализирам превантивно компетентните органи, включително чрез медиите, за опасността и последствията, които могат да бъдат трагични при евентуално възникване на пожар в сградите (включително хотели) разположени с изглед към участъка, където се разполагат временните постройки по време на провеждането на Алея на книгата.

1.По какъв начин ще премине противопожарен автомобил със стълба в участъка между х-л. Ч.Море и входа на ФК? Ежегодно наблюдаваме липса на достатъчно свободно пространство за преминаване, дори за пешеходци, особено след обемното разполагането на стелажи с книги извън "шатрите".

2.Чия отново ще е отговорността при евентуални човешки жертви? КОЙ контролира процеса? Вероятно отново ще сме свидетели на прехвърляне не горещия картоф и виновни няма да има?


3.Има ли издадено разрешение за построяването на временни преместваеми обекти (сглобяеми конструкции) и съгласуван проект по част пожарна безопасност от Община Варна, Противопожарна служба Варна и ако да защо видимо не се спазват необходимите свободни проходи за преминаване ?

Моля по горното да вземат мерки от Община Варна и Служба пожарна безопасност Варна.

Пресен пример за трагичен случай е загиналия на терасата преди няколко дни 84-годишен мъж във Владиславово, поради подобни обстоятелства.

Неслучайно сигнала го пратих и до Община Варна, защото 2013г. кметът се рекламира с откриването на Алеята на книгата, като нарушенията са видими от снимките, а именно липсата на свободно място за преминаване от шахматно разположените сглобяеми дървени конструкции.


Надявам се да вземат мерки преди да са слобени на 100%!



Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).