Гражданите на Аспарухово поискаха празник вместо помен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:19 / 18.06.2015
981
В писмо до Varna24.bg от читалището в Аспарухово се посочва, че гражданите на района са предпочели годишнината от потопа в квартала да бъде отбелязана с редица празнични мероприятия, вместо да се акцентира върху трагедията, която ги сполетя на 19 юни 2014 г. Ето, какво пишат от читалище "Просвета" по повод множеството публикации, че веселбата за годишнината е неуместна:

"Във връзка с отбелязването на една година от трагичните събития във варненския район Аспарухово и различните интерпретации, които се появиха в медиите по повод планираните събития, Ви уведомяваме, че решението за провеждането им е взето на разширено заседание на Районния обществен съвет.

Читалище "Просвета 1927" е организатор на събитията, които предварително бяха одобрени на въпросното заседание. Районния обществен съвет на Аспарухово е избран легитимно от гражданите на района и има консултативна функция. Ние смятаме, че именно гражданите на Района най-добре могат да преценят как да отбележат тази годишнина.

Предвидили сме от 17 ч. да започне литийно шествие, което ще тръгне от храма по ул. "Злетово" и бул. "Народни будители" до сп. "Калин". Там ще бъде отслужена заупокойна молитва, след което литийното шествие ще продължи в посока центъра на квартала. От 18 ч. пред читалище "Просвета" ще бъде отслужен водосвет за здраве. Варненският и великопреславски митрополит Йоан ще освети рибен курбан.

С арт-пленер и фотоизложба "Аспарухово една година след...." ще покажем възстановяването на нашия Район. На 20 юни - събота, ще благодарим на доброволците, които се отзоваха в трудния за нас момент. По подобен начин те бяха почетени и в Мизия. Надяваме се, че всички Вие ще уважите волята на гражданите на Аспарухово и ще отразите подобаващо предстоящите събития".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).