Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Граждански сдружения скочиха на Областна управа заради опит за манипулация на общественото мнение
Автор: Екип Varna24.bg 13:46 / 19.09.2013Коментари (0)3179
© Народно дело
7 граждански сдружения и организации изразиха възмущението си в писмо от организирана среща за обществено обсъждане, относно колите в Морската градина. Те алармират, че срещата не е била оповестена публично. Ето какво казват в писмото си те:

Ние от граждански сдружения и организации, искаме да изразим силното си възмущение от Областна управа Варна и нейния опит за манипулация на общественото мнение.

Вчера (18.09.13г.), по неведоми и нечути от никого тук пътища в Областната управа на гр. Варна е било насрочено ОБЩЕСТВЕНО обсъждане на кметската заповед за спиране на автомобилите в Морската градина, от 14 часа.

Не само, че не е имало истинско публично оповестяване, но дори и неколцината поканени от граждански организации са били уверени, че тя ще е в експертен формат. Буди съмнение и факта, че т.нар. "обсъждане" е насрочено за 14ч., т.е. когато всички са на работа. Считаме, че това е изключително неподходящо като време, в което повечето от нас са ангажирани със служебните си задължения. Естествено залата е била пълна със собственици на заведения в Морската градина! Като капак, гражданските организации, които уж са били поканени, се оказва, че нямат никаква представа за провеждането на такава среща.

Ние, като обществени организации, одобряваме всяка стъпка за публично излагане на проблемите на Варна и тяхното обсъждане. Но заедно с това смятаме за напълно изкривен и недемократичен, дори манипулативен подхода, който прилага Областна управа Варна. Този подход е силно едностранчив и много съмнителен. Не е трудно да се направи извод защо се канят преимуществено представители на заведенията в парка и защо трябва да се създаде илюзия за някакво "обществено" обсъждане.

Форматът на срещата е бил меко казано абсурден. Присъствали са около 30 души, представители на 18 бизнеса и едва двама представители на обществени организации, защитаващи Морската градина. На "срещата" тези 18 представители на бизнеса са лобирали усилено да бъде унищожен парка в тяхна полза. Те са настоявали автомобилите да останат в парка и да застрашават живота на гражданите които го посещават. Тези 18 бизнеса изнудват града ни, погазват закони, за да могат да просперират и да се обогатяват. Разбира се, са се насочили за подкрепа към Областната управа, която чрез организирането на подобни уредени срещи, удобно си измива ръцете, вместо да застане на страната на закона и обществото.

Независимо чии партийни интереси защитава кмета Портних и какви други мотиви го водят, за да иска спиране на колите в Морската, за нас е важно, че това е в пълно в съзвучие със закона, с това, което хората желаят, както и именно поради тази причина, ние напълно го подкрепяме за това решение.

Категорично настояваме Областна управа Варна да преразгледа политиката си за разрешаване проблемите на града ни. Настояваме за истинска прозрачност, публичност и ясни правила за водене на диалог с всички ангажирани страни. Единствено тогава предприетите мерки ще получат нашето доверие.




Още по темата: общо новини по темата: 206
29.09.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
09.02.2021 »
31.01.2021 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абитуриентски балове
Евроизбори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: