Грипната ваканция удари бизнесът на училичните лавки във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:06 / 07.11.2009
1610
Грипът удари здраво и дребния бизнес във Варна. Част от павилионите край училищата хлопнаха кепенци, а в тези, които все още стоят отворени, оборотът е паднал на нулата.

От началото на грипната ваканция на учениците висим по цял ден, за да продадем 3-4 хамбургера и още толкова пици. Оборот няма, не можем да покрием дори парите за месечния наем, проплакаха търговци.

Проверка на агенция "Черно море" днес установи, че част от малките барачки, които въртят бърза закуска и са в близост до училищата в кв. "Левски", са затворили в очакване грипът да отмине. Собственици на фирми пък признаха, че излиза на сметка да пратят у дома за седмица или десетина дни продавачите си и майсторите на закуски, отколкото павилионите да са отворени, да се пекат пици и банички, които после да не се продават.

"Не можем да предлагаме закуски от предния ден, не вървят, а и не трябва. Когато учениците са на училище, знаем за всеки ден от седмицата примерния оборот, който е почти постоянна величина. Сега разчитаме на някои случайни клиенти, които обаче се броят на пръсти", коментират собствениците на павилиони.

Ще припомни, че бараките за бърза закуска в близост до училищата отбелязаха рязък скок в оборота от 15 септември т.г. Тогава влезе в сила новата наредба за здравословното хранене на учениците, която забрани в школските лавки да се продават нездравослови храни, от които се пълнее. Бяха спрени от продажба вафли, дъвчащи и желирани бонбони, чипс, пирожки и понички. Зрънчовци и газирани напитки също бяха забранени, както и торти и пасти със сметанов и маслен крем, сиропирани сладкиши, сухи супи и бульони. Още в първите дни след влизането на новата заповед проверка на в. "Черно море" показа, че през междучасията учениците масово се изнасят към кварталните минимаркети и павилони за бърза закуска, които направиха бум в оборота.

Дано грипът по-скоро отмине и не увеличат с още седмица ваканцията иначе загиваме, проплакват баракаджиите.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)

Още по темата (48):
13.01.2010 Грипна епидемия и ваканции може да има още от другата седмица
12.01.2010 Очакват подем на болните от грип, възможна е ваканция
22.11.2009 Запазва се броят на болните от грип във Варна
18.11.2009 Грипът остави Варна без кръв
17.11.2009 Няма да се отучват изгубени дни заради ваканцията
17.11.2009 Отменят грипната епидемия в петък
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).