Гръцки експерти по таласемия идват във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:17 / 07.11.2014
776
Двама гръцки експерти по таласемия (наследствена анемия) идват на работна визита в Центъра по редки болести на УМБАЛ "Св. Марина" във Варна от 21 до 24 ноември. Това са проф. Атанасиос Езопос, почетен професор на катедрата по вътрешни болести към Медицинския университет - Атина, и проф. Антонис Катамис, ръководител на клиниката по детска онкохематология и Центъра по таласемия в университетска болница "Св. София" - Атина, Гърция. На 22 ноември от 9 ч. в аудитория А проф. Езопос ще изнесе лекция на тема "Сърдечни усложнения при таласемия". На 24 ноември от 15 ч. в аудитория "Проф. Вл. Иванов" проф. Катамис ще представи лекция "Таласемия - минало, настояще и бъдеще".?

Визитата на гостите е свързана със стартирала през т.г. програма за взаимно сътрудничество между центровете по таласемия в Атина и Варна.

Според статистиката от заболяването страдат над 250 българи, повечето деца. Засегнатите варненци са над 35, като почти половината са под 18 години.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна на второ място по заплати в страната
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).