Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Групата съветници от БСП-Варна настоява за присъствени заседания на комисии и Общински съвет
Автор: Пламена Николова 09:21 / 18.05.2021Коментари (0)1495
© Varna24.bg
Групата общински съветници от БСП-Варна настояват заседанията на комисиите към Общинския съвет и сесиите на местния парламент да бъдат присъствени. Ето както се посочва в позиция, изпратена до Varna24.bg:

"Поради наличието на пандемия в световен мащаб, причинена от разпространение на заболяването Covid-19 с Решение на НС от 13.03.2020 г. за обявяване на извънредно положение, Oбн., ДВ, бр. 22 от 13.03.2020 г.,   в сила от 13.03.2020 г. до 13.04.2020 г., Народното събрание по предложение на Министерски съвет и на основание чл. 84, т. 12 от Конституцията на Република България, прие нарочно решение, като бе обявено извънредно положение върху цялата територия на Република България, считано от 13 март 2020 г. до 13 април 2020 г.

Възложено бе на Министерски съвет да предприеме всички необходими мерки за овладяване на извънредната ситуация, във връзка с пандемията от COVID-19 и в съответствие с чл. 57, ал. 3 от Конституцията на Република България. Вследствие на това, както и на последващи решения на НС, заповеди на Министъра на здравеопазването и на директорите на Регионалните здравни инспекции с цел запазване здравето на гражданите, общинските съветници и служителите на общинските администрации, се наложи промяна в обичайния начин на провеждане на заседанията на Общински съвет - Варна и комисиите към него, като те преминаха изцяло в он лайн форма.

Пандемията не е отминала, но към настоящия момент /месец май 2021 г./  Министърът на здравеопазването е отменил повечето  ограничителни мерки. Нещо повече. Народното събрание заседава присъствено, както и повечето общински съвети в страната. Разпоредбите на  чл. 27, във вр. с чл. 28 от ЗМСМА уреждат провеждането на заседанията на съвета и на комисиите като присъствени.

Смятаме, че не съществуват пречки от формално-юридически  характер за  преминаване към нормален и пълноценен режим на работа.

Ние съветниците от БСП считаме, че е краймо време да кажем Стоп на безвремието на ON-LINE заседанията на Общински съвет-Варна и комисиите към него. Варна очаква от нас бързи и адекватни действия за възстановяване от Corona - кризата. Липсата на присъствени заседания на местния парламент до момента е удобен параван за заглушаване гласа на опозицията.

Като отговорни за съдбата на града ние декларираме, че следва насроченото on-line заседание на Съвета на 20 май да е последното неприсъствено. В противен случай ние гарантираме, че няма да участваме в последващи "режисирани“ оn- line сесии и комисии.

Ние сме избрани от жителите на община Варна за пълноценно изпълнение на задачите, дори и  по време на кризи", се посочва в позицията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: