Губернаторът: Все още не съм получил протокола от общинската сесия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:48 / 26.10.2009
1463
„Не мога да коментирам нещо, което не съм видял". Това заяви  областният управител на Варна Данчо Симеонов по повод решение от последното заседание на Общинския съвет, касаещо разполагането на базови станции на мобилните оператори.

Симеонов все още не е получил протокола от заседанието. Общинският председател Борислав Гуцанов съобщил на губернатора, че го е пратил в четвъртък вечер. Последният обаче все още не е виждал документа.

Областният управител има на разположение 14-дневен срок, за да реши дали да върне за преразглеждане решението на Общинския съвет, ако прецени, че то е неправилно. Срокът започва да тече от деня на получаването на протокола, припомни губернаторът.

Миналата седмица заместник-председателят на местния парламент Неделчо Михайлов заяви в интервю за Дарик, че срокът, в който приетата наредба може да бъде обжалвана пред областния управител на Варна, изтича на 27 октомври.

Според решението на Общинския съвет-Варна от 13 октомври, кметът бе задължен да издаде заповед за незабавно премахване на монтираните излъчвателни gsm-антени в отстояние на 300 м от учебни и лечебни заведения, читалища и библиотеки, детски ясли, градини и площадки. От своя страна трите мобилни оператора скочиха срещу това решение и предупредиха, че съществува реална възможност голяма част от Варна да остане без мобилни комуникации.

Миналата година тогавашният областен управител Христо Контров върна за преразглеждане решение на местния парламент, касаещо приемане на Декларация за признаване и осъждане на геноцида над арменците за периода 1915-1923 г. Решението на Контров предизвика протести на граждани и политически партии, които поискаха оставката на губернатора. В крайна сметка Административен съд-Варна определи като недопустимо оспорването на декларацията и остави в сила решението на Общинския съвет, припомня Дарик.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (21):
26.11.2010 Премиерът подхвана GSM-операторите
10.08.2010 Махат опасните GSM антени с поправка в Закона за здравето
21.07.2010 Общината: И сами можем да премахваме GSM антени
13.07.2010 Кметът има три дни да каже за GSM-антените
12.07.2010 Кметът бил отговорен за липсата на карта на GSM антените във Варна
28.06.2010 Картата на GSM антените потъна в девета глуха
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).