Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Губернаторът на Варна обсъди развитието в различни сфери с представител на Германия у нас
Автор: Екип Varna24.bg 16:14 / 17.01.2023Коментари (0)1213
©
Важни двустранни въпроси, касаещи развиването на културно-историческия туризъм, контакти в областта на транспорта, образованието и културата, необходимостта от увеличаване броя на квалифицираните кадри, обсъди областният управител на Варна - Марио Смърков, с Мориц Зайлер, ръководител на икономическия отдел в Посолството на Федерална република Германия и представители на Германо-Българската индустриално–търговска камара (ГБИТК). Бяха дискутирани актуални теми, като предимствата и капацитета на Варненския регион във връзка с Националния план за възстановяване и устойчивост, влизане на България в Еврозоната, алтернативни източници за енергия и прилагането на нови технологии, съобщиха от пресцентъра на варненския губернатор.

Д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, и Кармен Вранчев – мениджър "Фирми членове и събития“, запознаха областния управител с дейността на ГБИТК, създадена през 2004 г. на базата на междуправителствено споразумение. В нея членуват над 550 германски, български и международни компании и организации. Целта на най-голямата двустранна камара в България е да създава платформи за контакти, партньорства и обмен на информация между германски и български фирми, да открива нови възможности за успешен бизнес, както и да предоставя широк спектър от услуги, с които да отговори на очакванията на своите германски, български и международни членове и клиенти.

ГБИТК е официалното представителство на германската икономика в България, информира за икономическите характеристики на дестинациите Германия и България и работи в интерес на двустранните икономически отношения.

Областният управител на област с административен център Варна представи икономическия профил на областта и подчерта, че Германия е ценен и един от водещите търговски партньори на България и изключително високо цени германските инвестиции, които насърчават икономиката на страната ни и гарантират нейния устойчив растеж. Той изрази готовност за пълно съдействие и подкрепа на сътрудничеството между германски и български фирми и институции, за подобряване условията за бизнес и участието в съвместни проекти и инициативи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: