Гуцанов: "Градски транспорт" Варна е в реален фалит! Ще сезирам прокуратурата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
16:28 / 30.06.2018
10800
"Общинското дружеството "Градски транспорт" е в реален фалит, задълженията му надхвърлят 10 милиона лева. Само за последните месеци е натрупана загуба от 5,5 милиона лева". Това заяви в обзорното предаване на Радио Варна "Позиция" общинският съветник и председател на Градския съвет на БСП Борислав Гуцанов. Той каза , че очаква прокуратурата да се самосезира по повод фрапиращите, според него, нарушения в "Градски транспорт". Ако държавното обвинение не се самосезира, аз ще изпратя сигнал до прокуратурата", каза Гуцанов, като допълни, че дружеството има четири запора по искане на фирми, на които не е било платено. 

Общинският съветник цитира изводите от одита на "Градски транспорт". Одиторът е записал, че "е налице несигурност, която би могла да породи значителни съмнения относно способността на дружеството да продължи да функционира като действащо предприятие".

Борислав Гуцанов отново подчерта, че иска оставката на ръководството на "Градски транспорт", както и на управителя на общинското дружество "Пазари", чиято печалба е намаляла в пъти през последните години. "Преди години фирма "Пазари" беше на печалба от 1 милион лева, сега тя е само 100 хиляди лева".

Източник: радио Варна

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).