Гуцанов бе преизбран за председател на БСП-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:31 / 27.03.2016
1640
Борислав Гуцанов беше преизбран за председател на Градски съвет на БСП-Варна. 137 от делегатите на партийната конференция гласуваха той да бъде начело на организацията в новия мандат. 45 гласа получи другият кандидат Иво Стамболийски, съобщава Дарик.

Керанка Кунева беше избрана за председател на Градската контролна комисия. На конференцията делегатите гласуваха и състав на Градския съвет.

"Радвам се, че в новото ръководството на организацията освен вече познати лица с много партиен стаж и опит има и много млади хора. Това е доказателство, че БСП ще я има още много по 125 години, защото силата на поколенията е онова, което ни трябва, за да вървим напред", коментира след избора Гуцанов.

Гости на варненската конференция, която се проведе в рамките на отчетно-изборната кампания в партията преди 49-ия конгрес, бяха президентът на Партията на европейските социалисти и евродепутат Сергей Станишев и народният представител Ангел Найденов. На заседанието стана ясно, че проф. Анелия Клисарова вече е член на Българската социалистическа партия.

23-ма бъдат делегатите от градската организация на БСП на предстоящия 49-ти конгрес, който ще се проведе на 7 май. 15 са предложенията за председател на Националния съвет. С най-много номинации от основните партийни организации, утвърдени от районните конференции, са Михаил Миков и Корнелия Нинова, следвани от Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов, Красимир Янков, Илиана Йотова и др. Номинации за председател на партията получи и варненският лидер Борислав Гуцанов, но той си направи отвод.

47 са варненските предложения за членове на Националния съвет на БСП.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).