Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Гуцанов упълномощава Неделчо Михайлов за председател на ОбС
Автор: Екип Varna24.bg 15:32 / 22.04.2010Коментари (0)1751
© Impact Press Group
Игра на котка и мишка са на път да си спретнат вражеските лагери в Общинския съвет в борба за мнозинство и председател. В деня, в който бе внесена подписката за смяна на председателя, инициирана от ГЕРБ, новина за упълномощен зам.-председател обиколи местния парламент. Новината, че по волята на председателя на съвета Борислав Гуцанов, който е в ареста, Неделчо Михайлов ще държи временно руля на съвета, бе потвърдена лично от лидера на "Нашият град" в края на работния ден вчера. "Разбрах за документа, но още не съм го виждал, не е пред мен, ще коментирам по-подробно, като се запозная с него", допълни той.

Първоначално новината за пълномощното излезе вчера от кръгове от левицата, но оттам уточниха, че не знаят кой е упълномощеният вице, който да свиква сесията, преди ГЕРБ да опита да превземе съвета. След проверка стана ясно, че до 16 часа вчера никой все още не беше виждал конкретното пълномощно и не знаеше до кого е адресирано то. Нямам никаква идея, категоричен беше единият от зам.-председателите Веселин Марешки. Може и да съм аз, без да знам, пошегува се той.

На същата позиция се оказа и друг зам.-председател - Янко Станев. Никой не е разговарял с мен, факт, който потвърждава тезата на Николай Апостолов, че не е говорено с БСП и ДПС. Вероятно ще има такива разговори, но не и на този етап, допълни Станев. Нямам информация за такова пълномощно, категоричен бе той. А относно смяната на председателя той коментира, че въпросът ще се разгледа от партията на базата на юридическите, а не на емоционалните аргументи. В коментар за новото мнозинство той изтъкна, че през всичките 20 години въпросът дали ДПС е в опозиция или в управление е стоял изкуствено. Всяка декларация за подкрепа означава колеблива политика, ние никога не сме сключвали такива споразумения.

Намеренията бяха да внесем подписката вчера, нямам никаква информация за такова пълномощно, коментира пред в. "Черно море" и другият зам.-председател, ГЕРБ-аджията Константин Трошев.

Нямам идея, от ГЕРБ ни атакуват постоянно да подписваме подписката за свалянето на Гуцанов, но засега не сме сложили парафите си, категорична бе единствената жена, заместник на председателя, Снежана Донева. По думите й следващата им среща с герберите била в петък, когато щяло да стане окончателно ясно каква ще е позицията им. Аз ще съм последният човек, който ще разбере за такъв документ, коментира юристът на ОбС Живко Калев. Той също отрече да е наясно с последното развитие на нещата.

Пред мен Гуцанов не е подписвал такъв документ, нищо не знам, коментира, от своя страна, един от адвокатите на председателя Борислав Люцканов. По неофициална информация обаче именно защитниците на Гуцанов стоят в дъното на информацията за документа, който пробва да "опази мнозинството в съвета".

Според запознати с казуса обаче истерията покрай това кой ще изпревари свикването на сесията ще се реши в последния момент.

Източник: в. "Черно море"




Още по темата: общо новини по темата: 196
26.02.2014 »
17.10.2013 »
15.03.2012 »
28.06.2011 »
22.05.2011 »
22.05.2011 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: