Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Гюкай от с. Грьздьово остава в ареста заради наркотици и незаконно оръжие
Автор: Пламена Николова 17:53 / 07.04.2020Коментари (0)2146
©
Илюстрация
Апелативният съд потвърди ареста на обвиняем за държане и разпространение на наркотици, и за притежание на огнестрелно оръжие, съобщиха от пресцентъра на съда. 

Състав на Апелативен съд – Варна отказа да уважи искането за по-лека мярка за неотклонение на Гюкай Ш. от с. Грьздьово. Той е привлечен към наказателна отговорност за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, както и за държане на огнестрелно оръжие.

Престъпленията са извършени на 1 април тази година. В рамките на  разследването, при претърсването на дома му, са намерени и иззети амфетамин, производно на амфетамин и марихуана. На адреса е открит и пистолет. На 3 април Варненският окръжен съд е постановил задържане под стража на 28-годишния мъж.

Според Апелативната прокуратура, доказателствата обосновават предположението, че Гюкай е извършител и на двете тежки умишлени престъпления. Реална е опасността той да се укрие или да прибегне към друго престъпно посегателство.

Служебният защитник на обвиняемия поиска от втората инстанция мярка "гаранция“ или "домашен арест“. Досега Гюкай Ш. не е осъждан и има постоянен адрес.

Като отчете ранния етап на наказателното производство, Апелативният съд посочи, че двете деяния са с изключително висока степен на обществена опасност и са тежко наказуеми. Предвиденото наказание е от 2 до 8 години лишаване от свобода. От събраните до момента данни от разследването може да се направи извода, че Гюкай е свързан с престъпленията, за които са му повдигнати обвинения: държане на разнообразни наркотични вещества, предназначени за разпространение и притежание на оръжие, преправено в огнестрелно, със специални боеприпаси към него. Това са част от съображенията, които доведоха и втората инстанция до извода, че има опасност, ако е с по-лека мярка, привлеченият към наказателна отговорност да се укрие или да извърши престъпление. Апелативният съд не намери основания за по-лека мярка за процесуална принуда. Констатира, че задържането под стража съответства на законовите изисквания.

Затова апелативната инстанция прие определението на Варненския окръжен съд за правилно и законосъобразно, и потвърди ареста на обвиняемия за държане на наркотици и оръжие Гюкай Ш.

Определението на Апелативен съд - Варна не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: