Харесва ли ви проектът за обновяване на центъра на Варна?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (26)
11:12 / 09.02.2013
12506
Противоречив проект за обновяването на центъра на Варна излиезе на бял свят.

Проектът, който бе избран за изпълнение сред всички пет визии за създаването на т-нар. "пешеходен ринг" във Варна е разработен от архитектурното обединение "Одесос 2012", пише "Дневник". Той предвижда обособяването на четири пространства, оформени като площади с различна тематична насоченост. Първият , наречен условно "Духовност", е разположен в градинката зад Държавния архив и Окръжния съд във Варна. В настилката,п която ще бъде положена там трябва да бъдат вградени плочки с имената на всички православни храмове на територията на областта.

Плочки с имената на всички бележити варненци трябва да бъдат поставени и на централния пл. "Независимост". Там туристите трябва да могат да получават и базова информация за културно-историческите обекти във Варна.

Пространството в южния край на пл. "Независимост" трябва да бъде декорирано с кинетична скулптура.

Някогашният х-л "Мусала" и началото на търговския бул. "Княз Борис I" както изглеждат в момента.

Някогашният х-л "Мусала" и началото на търговския бул. "Княз Борис I", както би трябвало за изглеждат след завършването на пешеходния ринг.

Търговският бул. "Княз Борис I". Вдясно т.нар. "Дупка", която трябва да се превърне в музей на открито с 2.5 млн. лв. от държавния бюджет.

Третият площад трябва да се появи на кръстовището на бу

АНКЕТА:
Харесва ли ви проектът?

Да
Не

л. "Княз Борис I" и ул. "Михаил Колони" (пред бившия ресторант "България"). В неговата настилка ще бъдат вградени плакети, съдържащи информация за стоте национални исторически обекта.

Бул. "Княз Борис I" и "Дупката" след реконструкцията, където ще бъдат разположени пейки и табла с туристическа информация.

Последният площад ще бъде обособен на друго кръстовище - там където бул. "Княз Борис I" се пресича с бул. "Сливница". Там в настилката ще бъдат "имплантирани" имената на всички световни столици. На визуализацията - кръстовището на бул. "Княз Борис I" и ул. "27 юли".

В приложената анкета, може да гласувате дали проекта ви харесва или не.

Виж коментарите (26)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).