"Хемус" затапена през лятото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:27 / 13.05.2016
1108
Тапи на автомагистрала "Хемус" заради ремонти очаква шофьорите по маршрута София - Варна през цялото лято. Критичните точки ще бъдат около тунела "Витиня" и виадукта "Елешница", където движението ще се осъществява двупосочно в едното платно. Това стана ясно от думите на строителния министър Лиляна Павлова.

"Всички пътуващи в това направление трябва да знаят, че до края на годината е необходимо да планират повече време за придвижване", обяви във Велико Търново Павлова. От Агенция "Пътна инфраструктура" уточниха, че ремонтът на виадукта "Елешница" ще засегне платното за Варна при 15-и км на автомагистралата, а трафикът ще преминава двупосочно в обновеното през миналата година платно за София. Затвореният участък е 2 километра. Ремонтите в района вече са започнали и ще продължат шест месеца.

До края на май ще стартират и ремонтите на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на "Хемус". Започва и възстановяването на виадукта при 41-ви километър на автомагистралата, между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол", където бяха установени разрушения в активната лента преди празниците.

По отношение на АМ "Хемус" регионалният министър съобщи, че вече е готово препроектирането на участъка от Ябланица до Боаза за първите 10-11 км.

Другият сериозен участък в страната, където са стартирали ремонтни дейности, е маршрутът Димово - Видин.
"Там обхватът на рехабилитацията е голям. Пътят обаче е в много лошо състояние. В участъка край Димово заедно с пътната настилка се полага и водопровод, така че най-критичната точка ще бъде готова през юни и ще се облекчи трафикът", обясни Павлова.


Източник: Труд

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ужасна болест плъзна във Варненска област, регистриран е първи сл...
Окончателно: ГЕРБ-СДС печели област Варна, ПП "Величие" изпревари...
Спецполицаи от Варна с голям удар, задържаха дрога за 400 хиляди ...
Временни резултати във Варна: Първи са ГЕРБ-СДС с 29,82% - втори ...
Това е най-късият булевард във Варна, но носи невероятен историче...
Само 1/3 от жителите на Варненска област гласуваха днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).