Хиляди варненци се включиха в празничното шествие по случай 24 май

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
11:08 / 24.05.2017
11358
Хиляди варненци се включиха в празничното шествие по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост, предаде репортер на Varna24.bg.

Трогателно и цветно, под съпровода на музика и тържествени слова, над 60 блока преминаха по площад "Св. Св. Кирил и Методий", бул. "Мария Луиза" и бул. "Сливница", за да стигнат до Морската градина на Варна. 

Програмата започна в 9,20 ч. с благодарствен молебен в Катедралния храм "Св. Успение Богородично".

Точно в 10 ч. на пл. "Св. Св. Кирил и Методий" под звуците на националния химн беше издигнат българския флаг, след което беше изпълнена фолклорна композиция, с участието на ученици от СУ "Елин Пелин" и НГХНИ "Константин Преславски". 

Във въздуха полетяха големи балони с хелий с буквите от азбука и Варна 2017. След това, под звуците на химна "Върви, народе възродени", тръгна празничното шествие, което традиционно се повежда ОУ "Свети Свети Кирил и Методий". 

Блокът беше следван от носителите на Награда "Варна" за 2017 година. Шествието продължи с детски градини, центровете за подкрепа за личностно развитие ОДК, НАОП "Н. Коперник", Логопедичен център и Средношколско общежитие "М. Колони", блокове от всички 58 общински, държавни и частни училища, 6-те варненски висши училища; блок на културните институции и туристически дружества. 

Пред входа на Морската градина в 11 ч. започна концерт под мотото "Да поиграем на празника" на фолклорен ансамбъл "Варна".

Във връзка с празничното шествие от 10ч. до приключване на мероприятието (около 12:30 ч.) е преустановено движението на пътнотранспортни средства на площад "Св. Св. Кирил и Методий"; бул. "Христо Ботев" - от кръстовището с ул. "Кракра" до кръстовището с ул. "Бачо Киро"; бул. "Владислав Варненчик" - в отсечката от кръстовището с ул. "Отец Паисий" до пл. "Св. Св. Кирил и Методий"; бул. "Мария Луиза" - от пл. "Св. Св. Кирил и Методий" до кръстовището с бул. "Сливница"; бул. "Осми Приморски полк" - от кръстовището с бул. "Сливница" до кръстовището с бул. "Цар Освободител"; бул. "Княз Борис I" - от кръстовището с бул. "Цар Освободител" до кръстовището с бул. "Сливница"; бул. "Сливница" - от сградата на Община Варна до кръстовището с бул. "Княз Борис I"; ул. "Братя Миладинови" - от кръстовището с бул. "Осми Приморски полк" до кръстовището с бул. "Княз Борис I "; ул. "Македония" - от кръстовището с бул. "Осми Приморски полк" до кръстовището с бул. "Княз Борис I ". Промяната в организацията на движението ще бъде осигурена от ОД на МВР - Варна.

От общинската фирма "Градски транспорт" съобщават, че заради промените в организацията на движението, в интервала от 8.50 до 12.30 няма да се обслужват спирките в централната градска част.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (125):
27.05.2023 Кметът на Казанлък с емоционални думи за поминъка на Долината на розите
27.05.2023 Диян Стаматов: Политическата среда превръща образованието ни в един спрял
влак
27.05.2023 Проф. Знеполски: Няма нищо по-страшно от несвободния човек
25.05.2023 Интересни лица на приема на президента
24.05.2023 Росен Желязков се срещна с Лоренцо Фонтана в италианския парламент
24.05.2023 Президентът организира прием по случай 24 май
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).