Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Хладилникът за бедни във Варна – празен и изключен
Автор: Екип Varna24.bg 15:53 / 11.02.2016Коментари (4)2069
© Varna24.bg
Хладилникът с безплатна храна във Варна от известно време е изключен, а отскоро е и без врата. Така "щедрият" хладилник стои празен и много рядко напоследък някой оставя нещо вътре, установи проверка на Дарик.

Хладилната витрина е част от благотворителната кампания "Ако си дал". Целта е годната остатъчна храна да се оставя за нуждаещи се, вместо да се изхвърля.

Във Варна хладилникът за бедни бе поставен през октомври. Разположен е на пазар "Чаталджа", до светофара на бул."Чаталджа" и ул. "Цар Асен". За поставянето му съдейства и общинската фирма "Пазари", която реши да го "освободи" от наем. Близкият павилион пък осигури електричеството, също безвъзмездно.

Повече от месец обаче "щедрият" хладилник стои изключен. Причината - в края на декември Областната дирекция по безопасност на храните запечата хладилната витрина, тъй като не е регистрирана при тях. Павилионът, който осигуряваше електричество, бе заплашен с акт.

Само няколко дни по-късно хладилникът е бил разпечатан. Вероятно от хора, които оставят храна. След новогодишните празници рафтовете на хладилника за бедни започнаха отново да се пълнят. "Граждани оставяха цели торби с останала от празниците храна. Имаше дори бутилки с безалкохолни напитки", разказа пред Дарик продавачка в един от съседните обекти. Тя разкри, че тяхната закусвалня редовно е оставяла кебапчета, кюфтета и питки в хладилника. Други търговци от пазара правели същото с непродадените храни.

До минути всичко сложено в хладилника се разграбва от нуждаещи се. Случва се обаче към оставеното да посягат и недобросъвестни граждани. Добре изглеждаща майка с дете си взела храна, а на въпрос защо го прави, отговорила, че няма време да готви.

Преди десетина дни вратата на хладилната витрина е била намерена изкъртена. Предполага се, че е от вятъра. От тогава много рядко във витрината се оставя храна и рафтовете стоят постоянно празни.

Със съдействието на Дарик счупената врата на хладилника за бедни ще бъде отремонтирана. Готовност да го направи напълно безплатно заяви Димитър Панайотов - собственик на верига сервизи за хладилна техника. Ремонтът се очаква да бъде направен до края на тази седмица.

Все още обаче не е ясно каква ще реакцията на Областната дирекция по безопасност на храните, чийто директор бе сменен наскоро.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нали забраниха да се слагат храни от РИОКОЗ ли го запечатаха те!? Не сте ли чели за
0
 
 
Символизира, че мерзавците дето работят на най-скъпият пазар на земята, оппа в България исках да кажа, не могат да заделят пари за 1 кисело мляко за бедните!
0
 
 
Той май символизира цялата ни държава.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: