Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Хлебарки, ръжда и течаща дограма във варненска болница
Автор: Екип Varna24.bg 09:45 / 21.11.2014Коментари (0)955
© Нова тв
Майка с бебе сигнализира за кошмар във варненската болница "Света Марина". Зорница и малкият й син влизат в Инфекциозна клиника през септември, защото тримесечният Тео се нуждаел от лечение. Тогава започвал кошмарът.

"Тоалетната е ужасна, вратите изгнили, мухъл, миришеше невероятно на обществена тоалетна. Нощем и денем с отворени прозорци не се измирисваше. От шкафчетата, от мивката, която беше в самата стая, излизаха хлебарки. През нощта беше почерняло от хлебарки", разказа Зорница Трифонова.

От ръководството на болница "Света Марина" отрекоха санитарните условия да са толкова лоши. Когато обаче поискахме да влезем с камера да снимаме и сами да се уверим, получихме отказ.

И други пациенти на Инфекциозната клиника се оплакаха от условията там. Едни от тях са Даниела Ханджиева и синът й, които току що са изписани.

"Чаршафите са с ръжда, леглата са лепени с лейкопласт, както и прозорците. Парното да не говорим, че го пускат за по един час и след 3-4 часа става адски студ. По стените има мухъл, а където са разбивали плочките да слагат контакти, пръста още стои отдолу", разказа жената.

В момента тече саниране на сградата по проект за 700 000 лева. Подменена е дограмата, предстои подмяна на ВиК инсталацията.

От РЗИ обясниха за Нова телевизия, че през октомври е правена проверка в Инфекциозна клиника. Резултатите показват, че няма отклонения от нормите за дезинфекция, но са дадени предписания да се направи ремонт. Срокът болницата да отстрани нередностите е май догодина. Освен това здравните експерти обясняват появата на хлебарки в клиниката с извършващото се саниране на сградата, но при техните проверки не са констатирали наличие на насекоми.

Междувременно в болницата започна спешна проверка по сигнала на зрителката на Нова телевизия. Поискани са писмени обяснения от началника на Инфекциозната клиника. Резултатите се очакват до дни.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: