Хляб за 29 стотинки разпалва ценова война във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
11:35 / 02.03.2010
2501
Голям хипермаркет във Варна пусна нарязан хляб за невероятните 29 стотинки. Магазинерите едва смогваха да зареждат рафтовете, а варненци като невидели тъпчеха по 10 топли-топли парчета наведнъж. На голямо табло бе обявено, че самунът от 700 грама е 62 % слънчоглед, а старата цена е била 77 ст., т.е. намалението е над 60%. „Войната започва", отсече председателят на съюза на хлебопроизводителите Иво Бонев, според когото такава цена има за цел единствено да подбие дребните и средните производители във Варна.

На касата на магазина пък заявиха, че хлябът е качествен, а цената е политика на фирмата. Миналата седмица пълнозърнест хляб на същата фирма е бил цяла седмица на 29 ст., а сега са решили и белият хляб да бъде цяла седмица на тази уникално ниска цена. Хлябът се произвежда само за този магазин. Т.е. става въпрос за запазена марка на търговския обект.

„За съжаление и във Варна хлебната война вече е факт. Бях прогнозирал това развитие още преди няколко месеца. Причината за появата на подобен продукт е, че няколко големи хлебозавода смъкват цена, за да спечелят пазар", контрира Бонев. Магазинът използва търговски трик, който не е нов, посочи той. Големите търговски вериги често правят акция за промоция на определен продукт и според закона в рамките на 20-30 дни могат да го предлагат на пазара с подобна ниска цена. „Очевидно е, че в случая става въпрос за цена под себестойност, може би комисията за защита на конкуренцията би трябвало да се самосезира и да контролира в какво времетраене се предлага такъв продукт", заяви шефът на браншовия съюз.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).