Холандски университети ще присламчват варненски кадри

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:51 / 02.02.2017
960
След проведения БРЕКЗИТ във Великобритания, все повече български студенти се насочват да учат в Холандия, където таксите за обучение са почти равностойни на тези в България. Привлича ги възможността още по време на следването да практикуват в големи компании и да добият реални практически умения в избраната специалност.

Представители на три холандски традиционни университета - Tilburg University, Utrecht University и Radboud University пристигат в България, за да ни представят разнообразието от бакалавърски и магистърски програми на английски език, които предлагат и за да разкрият предимствата на обучението в Холандия. Събитието ще се проведе в три поредни дни:
• 04.02 - гр. Варна, х-л "Графит", 14:00 ч.
• 05.02 - гр. София, х-л "Маринела" /бивш "Кемпински"/, 14:00 ч.
• 06.02 - гр. Пловдив, х -л "Тримонциум", 18:00 ч.

Tilburg, Utrecht и Radboud University са сред институциите, които неизменно присъстват в световните класации за висше образование.
• Tilburg University е доказан лидер в обучението по икономика, бизнес науки и право. Според Times Higher Education, той е на 3-то място в Европа и на 11-то в света в обучението по икономика и бизнес, редом до университети като Harvard и Stanford в САЩ, Oxford и Cambridge в Англия.
• Utrecht University е основан през 1636 година и един най-големите университети в Европа. Гордее се с 15 носители на най-престижния научен приз в Холандия - наградата "Спиноза" и 12 нобелови лауреати. Престижни класации като Shanghai Ranking и The Best Global Universities Ranking го нареждат на 1 място в Холандия и на челни позиции в Европа и света.
• Radboud University е една от водещите академични институции в страната - най-голям реципиент на европейски субсидии за научни изследвания в Холандия. Четирима от министър-председателите на държавата са негови бивши възпитаници. За пета поредна година през 2016-та Radboud University е определен за "най-добър традиционен университет" в класацията на Keuzegids Universiteiten.

Програмите за обучение на гостуващите университети покриват широк периметър от специалности в сфери като: бизнес и икономика, право, публична администрация, медии и комуникация, социални и поведенчески науки, математика, информационни технологии, природни науки, медицина, изкуство и култура, педагогика и др.

Програмата на събитието включва презентация, след края на която гостите ще имат възможност за индивидуална среща с представителите на гостуващите учебни заведения.

Входът за събитието е свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).