Хора от Варненско се жалваха, че след подмяната на електромерите им сметките скочили до 4 пъти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:41 / 21.03.2016
1600
Хора от варненското село Калиманци се жалваха, че след подмяната със смарт електромери сметките им скочили до четири пъти. Това споделили ощетените жители на селото с депутатите Емил Димитров /Ревизоро/ и Искрен Веселинов при среща днес, предаде репортер на Varna24.bg.

Според Искрен Веселинов това, че в първите месеци след подмяната на електромерите сметките са набъбнали драстично било крайно необичайно.

"Това е в контекста на нещо, което се опитвахме да постигнем миналата година при промените в Закона за енергетиката. А именно, да задължим Министерство на енергетиката да утвърди някаква система за контрол на тия електромери, тъй като в момента Метрологията, която ги контролира, може само механично да каже дали правилно отчитат самите устройства. 

Всички смарт устройства, които имат софтуер, се оказват неконтролируеми и нямат такава система, която да гарантира на потребителя, че получава услугата, която претендира дружеството, че му е продало. В тая посока аз съм поел ангажимента да поставя отново проблема в състава на КЕВР, който се занимава с енергетиката и като законодателна инициатива отново да настояваме да бъде изградена подобна система", каза Искрен Веселинов.

Друг проблем на много места в областта било лошото качество на електроенергията. Депутатите дали съвет на хората да пускат жалби, защото дружествата са длъжни да предоставят качествена електроенергия. Ако не го правят имало между 10 и 30 % предвидени обезщетения в цената при различните търговски дружества.
 
"Поемам ангажимент, там където има жалби и не се реагира навреме, да поставим въпроса пред КЕВР", каза още Веселинов. 

По време на приемната представители на зелени организации споделили за проблемите с Морската градина и тяхното желание да бъде подменен ЗУТ в посока по-голям граждански контрол и по-голяма гаранция от страна на институциите по отношение на регистриране и опазване на зелените площи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).