Хотелиери от Варна се обявиха против минималните цени за нощувка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:07 / 25.01.2018
1699
Намесата на държавата в частния бизнес противоречи на принципите на пазарната икономика, смятат хотелиери от Варна. Те са против намерението на Министерството на туризма да въведе минимални цени за нощувки в хотелите с 3, 4 и 5 звезди.

В момента в България има над 6100 хотела с три, четири и пет звезди. Предложението за въвеждане на минимални цени за нощувките в тези хотели е с цел да се намали сивата икономика, заявиха от министерството на туризма. Дали това е законно - становище по този въпрос трябва да вземе Комисията за защита на конкуренцията до края на януари. Според Атанас Карагеоргиев, който от 25 години е в хотелиерския бизнес, такава намеса е недопустима.

"Пазарът диктува. Пазарът решава. Като сме казали веднъж, че ще правим пазарна икономика, нека да я направим пазарна", коментира Атанас Карагеоргиев.

Хотелиерът признава, че цените непрекъснато се менят и зависят от много фактори.

"Малките хотели са си малки хотели, големите са си големи. За нас Господ е един - данък печалба, който трябва да се плаща и курортна такса", допълва Карагеоргиев.

Той споделя, че макар в момента да няма посетители, вече са започнали предварителните записвания за летния сезон, който се очертава да бъде по-натоварен и от предходния. Според него, за да се подобри работата в бранша, той трябва да бъде облекчен от бюрократичните изисквания и да се направят промени в кодекса на труда, които да улесняват намирането и задържането на квалифицирани кадри.

Източник: БНТ


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).