Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Хотелите край Варна почти пълни
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 21.06.2016Коментари (2)934
©
Хотелите в крайморските курорти около Варна са почти пълни, научи "Монитор". Местата в тях са заети от 85 до 100%, като на Златни пясъци отчитат ръст от една четвърт. В летовището има главно руснаци и германци.

Започна и сезонът на близкоизточните туристи, казаха от комплекса, като в различни хотели вече има гости от Ирак, Израел дори от Турция, където терорът е подгонил местните да търсят у нас почивка, спокойствие и сигурност. Има още румънци, молдовци и българи, коментират хотелиерите.

Почти идентична е картината и в най-стария ни морски курорт "Св. Константин и Елена", където заетостта на базата е 85-90 %. Според браншовици, това се постига засега повече с организирани мероприятия - конгреси, срещи и симпозиуми, отколкото от наплив на чужди и наши туристи. Причината е, че те очакват евтините пакети от последния час (last minute), каквито операторите не обявяват, заради прогнозите за силен сезон и запълване на хотелите. 2 пъти повече германци почиват в курорта, както и много чехи, поляци, румънци и молдовци. За разлика от други години, украинците са сравнително по-малко.

Търговците засега не могат да кажат, че правят баснословни обороти, но видимо са обнадеждени от оживения алъш-вериш. В никакъв случай не е като миналото лято, когато се чудехме какво да правим. Сега има хора, купуват по малко, но идват юли и август и тогава е силата. Засега не можем да стигнем оборотите от лятото на 2014 г., но още е рано. Ще броим пилците наесен", коментираха собственици на верига магазини за плажни принадлежности.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.06.2016 г.
0
 
 
Незнам къде са тези пълни хотели,че и много руснаци! Аз съм в хотел на първа линия на Зл.пясъци,от 600 човека капацитет,имаме само 240 човека,и повечето са поляци,тук там някой руснак,румънци идват основно за уикенда,чат пат някой германец!Няма нищо общо с прогнозите за чудесен сезон!
0
 
 
Добре е че дори и на този ранен етап от туристическия сезон, хотелите са пълни. Да не забравяме че турския туризъм пострада доста от конфронтацията с Русия и тази година се очакват повече руски туристи да предпочетат България. Има всички предпоставки за наистина силен туристически сезон. Дано!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Обработват тревните площи срещу кърлежи
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: