Хотелите край Варна с 30% по-евтини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:42 / 26.08.2014
1969
Евтиното море у нас започна вече край Варна, като още от 20 август цените тръгнаха надолу с 20 до 30%. До края на септември хотелите в курортите край морската столица ще са с до 45% по-изгодни. Още по-голямото намаление започва от 10 септември, твърдят спецове в бранша.

4-звездни и 5-звездни хотели в Златни пясъци вече се надпреварват със супероферти и свалени цени. Нощувката в тях на първа линия с ол инклузив, чадър и шезлонг на плажа от сегашните 80 до 120 лв. паднаха и ще бъдат такива и през септември, като хотелите вече предлагат и една нощувка гратис при всяка платена седмица и безплатно настаняват децата при семейна почивка.

От началото на тази седмица 3-звездни хотели на първа линия в Златни пясъци пък предлагат нощувки до 40 лв. на човек. Те обаче са за полупансион и без безплатна сянка на пясъка. Доплащането оскъпява ваканционния бюджет по 8 лв. на ден за чадър и по още толкова за шезлонг. Last minute оферти за 5 звезди от 21 август до 9 септември вървят и за 54 лева, а за началото на октомври има за 35 лева ол инклузив с басейни и всички екстри в хотели с 4 звезди на първа линия по морето.

По Северното Черноморие сезонът обикновено приключва в края на септември. А през 80-те години финалът му се поставяше на 30 октомври, припомня доц. Стоян Маринов от УС на Варненската туристическа камара. За да се получи удължаване на сезона и компенсиране на загубите от дъждовното начало на лятото, шансът на хотелиерите е да залагат на по-ниски цени с евтини оферти, с които да върнат по родните плажове българските летовници. Дали ще могат да компенсират загубите от слабите юни и юли с по-голяма посещаемост ще стане ясно в края на септември, когато приключва сезонът. Ресторантите и капанчетата обаче не променят цените си в края на лятото.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).