Христо Димитров: Дупката да стане зала за изкуства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:22 / 22.10.2023
1205
Без съмнение това е един от емблематичните проблеми на Варна, резултат от липсата на визия за развитието и управлението на града.

Още преди 4 години близо 75% от анкетираните по темата граждани са споделили, че централното пространство "Дупката“ в град Варна е изключително важно за архитектурния облик на града и културния и социален живот на гражданите.

Много ми се иска за "Дупката“ да спре да се говори като за най-скъпият паркинг в България, коментира кандидатът за кмет на Варна и водач на листата на Коалиция "Алтернативата на гражданите“ Христо Димитров. Според него това е една от възможностите специфичните проблеми да бъдат решени с общите усилия на управлението на града, експертите в съответната област и гражданите.

Сред ТОП 3 на подходящото предназначение в цитираното по-горе проучване са многофункционален културен център с експониране на археологически артефакти от античния Одесос и обществено парково пространство.

На това мнение е и председателя на Сдружението на Варненските художници Георги Кенаров, част от листата за общински съветници на "Алтернативата на гражданите“. "Мястото на т.нар. Дупка в центъра на Варна е изключително подходящо за многофункционална сграда за всички изкуства. Тя може да бъде изградена с общински средства или чрез публично-частно партньорство“, коментира Кенаров. Според него във Варна липсва достатъчно културна инфраструктура.

Христо Димитров е категоричен, че след като се предаде окончателно собствеността към общината и се съгласува със съсобственика, трябва да бъде направено възлагане за изготвянето на инвестиционен проект, който да бъде представен за широко обществено обсъждане.

Виж коментарите (1)

Още по темата (633):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
11.03.2024 ГЕРБ печели изборите в село Житница, община Провадия
27.02.2024 Кметът на Варна: По време на кампанията ми към мен имаше многократни
кибератаки
23.02.2024 Бойко Борисов от Варна категоричен: Портних повече няма да се меси
16.01.2024 Момчето, което показа мускули докато се брояха бюлетини, не получи
заплащане
15.12.2023 Кметът Коцев в първия си брифинг за медиите: Бе динамичен месец
Още новини от Новини от Варна:
Задържаха съдийка, буйствала в районно управление във Варна
Лошо му се пише на наркодилър продавал дрога във Варна
Безплатни консултации във Варна за хора със сърдечно-съдови забол...
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).