Христо Гърбов е сред гостите на София Филм Фест във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:07 / 20.03.2017
931
София Филм Фест във Варна сложи своето начало при пълна зала в петък, а програмата продължава до 24-ти март с едни от най-награждаваните кино заглавия от последните месеци. Както и предишни години, изданието в Морската столица ще посрещне специални гости от екипа на филмите, които лично ще представят своите творби пред варненска публика.

Първа във Варна ще пристигне продуцентът Катя Тричкова, която ще представи дългоочакваната лента "Кучета" (21-ви март; 20:00ч.), носител на Наградата на ФИПРЕССИ от Кан‘16. Историята проследява живота на Роман - млад мъж от Букурещ. Той заминава за селата близо до границата с Украйна с намерението да продаде голямата, но напълно запустяла земя, която е наследил от дядо си. Старият Хогас, който е местен полицай, го предупреждава, че дядо му е оглавявал местните бандити и неговите момчета, днес водени от жестокия и харизматичен Самир, няма да се откажат от земята и нелегалния си бизнес - не и без битка. 

Роман не се стряска и тримата мъже се сблъскват в своеобразен триъгълник на жестокост. "Кучета" е дебютният пълнометражен филм на Богдан Мирика. Това е личен проект, вдъхновен от истински събития, случили се в детството на режисьора.

На 22-ри март от 20:00ч. ще бъде варненската премиера на "Асансьор за пациенти" на Иглика Трифонова. Режисьорката, която впечатли зрителите с драматичната история "Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син" по време на миналогодишното откриване, отново се завръща във Варна с последната си творба. В компанията на актьора Христо Гърбов, тя ще съпреживее със зрителите историята на двама пациенти - младо момче, след втори опит за самоубийство, и жена, която скоро е разбрала, че е неизлечимо болна. 

Третото специално гостуване във Варна ще бъде по повод прожекцията на копродукцията между Белгия-Холандия-България - "Белгийският крал" (23-ти март, 18:00ч.). Пътешествие, изпълнено с драматични обрати, смайващи срещи и мигове на мимолетна радост, "Белгийският крал" е пародия на документален роуд муви, в който един спящ крал се събужда за реалния свят. Представянето на филма ще бъде направено от Стефан Китанов - Директор на Международен София Филм Фестивал и Екатерина Ангелова - народна певица и партньор на Нина Николина в лентата.

Това са само част от общо 18 удивителни заглавия, до които варненци ще имат досег благодарение на 8-то издание на София Филм Фест във Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).