Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Христо Гърбов е сред гостите на София Филм Фест във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:07 / 20.03.2017Коментари (0)898
©
София Филм Фест във Варна сложи своето начало при пълна зала в петък, а програмата продължава до 24-ти март с едни от най-награждаваните кино заглавия от последните месеци. Както и предишни години, изданието в Морската столица ще посрещне специални гости от екипа на филмите, които лично ще представят своите творби пред варненска публика.

Първа във Варна ще пристигне продуцентът Катя Тричкова, която ще представи дългоочакваната лента "Кучета" (21-ви март; 20:00ч.), носител на Наградата на ФИПРЕССИ от Кан‘16. Историята проследява живота на Роман - млад мъж от Букурещ. Той заминава за селата близо до границата с Украйна с намерението да продаде голямата, но напълно запустяла земя, която е наследил от дядо си. Старият Хогас, който е местен полицай, го предупреждава, че дядо му е оглавявал местните бандити и неговите момчета, днес водени от жестокия и харизматичен Самир, няма да се откажат от земята и нелегалния си бизнес - не и без битка. 

Роман не се стряска и тримата мъже се сблъскват в своеобразен триъгълник на жестокост. "Кучета" е дебютният пълнометражен филм на Богдан Мирика. Това е личен проект, вдъхновен от истински събития, случили се в детството на режисьора.

На 22-ри март от 20:00ч. ще бъде варненската премиера на "Асансьор за пациенти" на Иглика Трифонова. Режисьорката, която впечатли зрителите с драматичната история "Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син" по време на миналогодишното откриване, отново се завръща във Варна с последната си творба. В компанията на актьора Христо Гърбов, тя ще съпреживее със зрителите историята на двама пациенти - младо момче, след втори опит за самоубийство, и жена, която скоро е разбрала, че е неизлечимо болна. 

Третото специално гостуване във Варна ще бъде по повод прожекцията на копродукцията между Белгия-Холандия-България - "Белгийският крал" (23-ти март, 18:00ч.). Пътешествие, изпълнено с драматични обрати, смайващи срещи и мигове на мимолетна радост, "Белгийският крал" е пародия на документален роуд муви, в който един спящ крал се събужда за реалния свят. Представянето на филма ще бъде направено от Стефан Китанов - Директор на Международен София Филм Фестивал и Екатерина Ангелова - народна певица и партньор на Нина Николина в лентата.

Това са само част от общо 18 удивителни заглавия, до които варненци ще имат досег благодарение на 8-то издание на София Филм Фест във Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: