Христо Кирчев: Европейските служби няма как напълно да контролират бежанския поток

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:36 / 29.03.2016
4057
Поради факта, че в Европа навлязоха толкова много бежанци наведнъж, колкото и службите да са перфектни, по начина, по който те се движат няма как да се проконтролират тотално. Невъзможно е. Това заяви за "Фокус" бившият кмет на Варна Христо Кирчев. 

Той добави, че според него, европейските общества в това отношение са много по-толерантни, както и българите. "Колкото и да ни обясняват, че сме бедни и че не желаем бежанците, аз виждам, че все пак България им оказва гостоприемство. Фактът е, че те не бягат в съседните си арабски държави означава, че явно при нас е по-хубаво. Движението на хората показва къде се живее по-добре. 

Ако бягаха към богатите арабски държави или към Китай, или към Русия, ние ще кажем: там е по-добрият свят, но явно те сами разбират, че свободата и демокрацията, които им предлага една културна Европа не може да се замени с нищо защото няма смисъл да си птичка в златна клетка, по-хубаво е да си врабче и да летиш свободно и те го усещат това нещо", обобщи Христо Кирчев. Той добави, че колкото и да е социална Европа, това са бивши империи с голяма самочувствие. 

"Това е Британската империя, Франция, по Средиземноморието Португалия, Испания, Италия. Това са държави с голяма история. Дори да погледнем една Гърция - голяма история и самочувствие", посочи Кирчев. 

Според него, общата заплаха ще ги интегрира така, както Втората световна война. 

"Видяхме, че пред заплахата от една нация, целия свят се обедини против тях въпреки различията в етноса, религията или социалния статус. Аз не вярвам в това пророкуване, че ЕС ще се разпадне и в приказките колко тежко е сега в момента. Не. Аз дори смятам, че тази ситуация до някъде е необходима за да се стресне ЕС. Защото не е лъжа, че ЕС създаде едни могъщи бюрократични институции, които се чудеха как да си оправдаят заплатите", каза още Христо Кирчев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).