Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Христо Кирчев: Не вярвам Тръмп да изпълни всички свои обещания
Автор: Екип Varna24.bg 12:39 / 10.11.2016Коментари (0)891
©
Какви ще са последиците след триумфа на Доналд Тръмп в САЩ и балотажа на президентските избори у нас 27 години след промените? Отговорите дава Христо Кирчев, политик от СДС, бивш кмет на Варна и зам.-председател на групата за приятелство със САЩ.

"Това бяха едни уникални избори, защото двамата кандидати след цедката на отделните партии са на доста противоположни мнения за развитие на САЩ. Хилари Клинтън не ми е симпатична. Защото една дама на 69 г. трябва да се замисли дали да продължи. Няма качествата на Маргарет Тачър. Високоинтелигентна жена е, но се побира в рамките на клишето. Обикновено демократите имат поддръжка на "белите якички", на "хай-тек". Тези хора си изкарват лесно парите, друго е да си банкер на Уолстрийт. Ню Йорк е бил град на демократите. А републиканци са хората на реалната трудова Америка. Те са "червените". Ако погледнем картата на сегашна Америка, виждаме къде е "синьо" и "червено". Американците имат интересна изборна система. Когато наближат избори, те не са като нас, да мислят за задължително гласуване и колко гласове да се купят. А там има и богати, и лузъри. Които са безкрайно активни във вота. За американеца участието в изборите е свещено право. Където и по света да е, хваща самолета, дава маса пари, но отива да гласува. Америка е населена по двете крайбрежия, но във вътрешността има малко големи градове. Много рядко е населена, там са хората на труда. САЩ са силни в селското стопанство - около 4 на сто храни Америка и света. Те не свръхбогати, но заможни. Но са и сърцето на републиканците. И благодарение на тази система на избори Америка е "червена", обясни Христо Кирчев.

"В случая с Доналд Тръмп всички медии бяха срещу него. Създадоха образ на емоционален и неуравновесен човек, който бръщолеви кой каквото иска да чуе. Абсурд е да мислим, че всички негови обещания ще минат. Да ръководиш една бизнес-империя е друго - там ти си подбираш кадрите. В политиката те избира народа и трябва да се съобразяваш от лузъра до банкера. Получава се едно огромно различие", добави той.

Христо Кирчев припомни и емблематичната дата 10 ноември.

"Благодаря на Америка, че благодарение на нея се случи това. Горбачов беше реформатор и успя да наложи реформи, за да запази страната си и в този сблъсък се оказа, че социализма беше победен от капитализма. Съветската империя се разпадна, дойде глобализацията. За находчивите 10 ноември е позитивен. Предишният строй не беше за инициативните. Затова и много загубиха. По-напористите учиха, развиха се. Свободата е голяма отговорност", завърши Христо Кирчев.


Източник: Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: