Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Хуманитарната гимназия и ОУ "Добри Чинтулов" - с проекти за нови пристройки
Автор: Екип Varna24.bg 16:23 / 10.08.2023Коментари (0)2428
©
Нови пристройки ще бъдат изградени в две варненски училища – ОУ “Добри Чинтулов“ и Средното училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски“. Проектното предложение е по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Националния план за възстановяване, а целта е двете училища да преминат изцяло на едносменен режим на обучение, съобщи на пресконференция днес кметът на Варна Иван Портних.

ОУ "Добри Чинтулов“ е най-голямото основно училище в район "Младост“. Проектът предвижда изграждане на нова четириетажна сграда – корпус от училищния комплекс, която ще осигури увеличаване на учебните площи с 12 класни стаи, както и помещения за извънкласни дейности, помощни, технически и/или сервизни помещения. Предполагаемата нова застроена площ е около 500 кв. м., а разгърнатата застроена площ – около 2 500 кв. м. с до 4 броя етажи. В училището през изминалата учебна се обучаваха 993 ученици - от първи до седми клас.

СУ за ХНИ "Константин Преславски“ също е сред най-големите училища на територията на община Варна. Новата сграда е планирана на 4 етажа с 4 зали за танци и спорт от по 90 кв. м. с прилежащи съблекални. Тя ще се използва и за общите репетиции на танцовите ансамбли на училището. Максималната допустима стойност на безвъзмездната финансова помощ за двете училища е в размер на 13 млн. лв., обясни кметът.

Община Варна е подала за оценка и проектно предложение за ремонт на средношколското общежитие "Михаил Колони". Проектът предвижда изпълнение на ремонтни дейности и модернизиране на двете сгради на Центъра за професионално и личностно развитие (ЦПЛР) средношколско общежитие "Михаил Колони", в който се настаняват за живеене ученици от 8 до 12 клас от цялата страна, които се обучават във всички професионални гимназии и средни училища във Варна. Към момента капацитетът му е 280 ученици. Ще бъде извършен основен ремонт на сградите, обновяване и модернизиране, внедряване на мерки за енергийна ефективност – топлоизолация на стени, покриви и подове; подмяна на дограма; мерки по сградните осветителни инсталации и др. Това е една сериозна стъпка към подобряване на материалната база на общежитието, обясни кметът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: