И Апелативният съд във Варна потвърди ареста на Борислав, който уби съпругата си

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
14:15 / 14.05.2019
4659
Борислав Н., привлечен като обвиняем за убийството на съпругата си, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост ще продължи да пребивава в следствения арест. Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди като законосъобразно и обосновано определение на Окръжен съд – Варна от миналата седмица, с което е била оставена без уважение молбата на обвиняемия за изменение в по-лека на мярката му за неотклонение.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че Борислав е в ареста от края на февруари тази година, след като беше привлечен като обвиняем за убийството на съпругата си. Семейството имало проблеми, довели до решение за разтрогване на брака, а първото дело било насрочено за 26 февруари. Два дни преди това, скандал за имущество, което обвиняемият искал да изнесе от общия им дом, прераснал в побой над 40-годишната жена. Борислав твърди, че ударил само три шамара на жена си, повикал майка си, за да му помогне с багажа и двамата напуснали жилището, като оставили сама пребитата жена. В хода на първоначалните следствени действия бил разпитан и хазяинът, на когото пострадалата жена се оплакала, непосредствено след побоя. На следващия ден майката на убитата подала сигнал в Първо РУ на МВР – Варна. Органите на реда влезли в заключеното жилище през балкона и открили тялото на жената.

Експерти установили, че масивен кръвоизлив в мозъка е причината за смъртта на съпругата. Установени били и множество кръвонасядания по кожата на лицето и по тялото.

Днес въззивната апелативна инстанция отново съобрази събраните в хода на разследването доказателства и намери, че няма основания за изменение на вече взетата процесуална мярка за принуда. Събраните до момента материали обосновават подозрението, че обвиняемият е съпричастен към смъртта на съпругата си. Престъплението е тежко по смисъла на закона и се наказва с "лишаване от свобода“ от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

И този съд споделя изводите на първата съдебна инстанция, че е реална опасността Борислав да се укрие или да извърши престъпление. Припомняме, че по делото са налични протоколи за предупреждение по закона на МВР, с които органите на реда са правили опити да възпират агресията на обвиняемия спрямо жена му, която от своя страна е подавала, а след това оттегляла жалбите си в полицията за насилие, упражнено спрямо нея от съпруга й.

Определението, с което Апелативният съд във Варна потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража“, определена спрямо Борислав Н., обвиняем по досъдебно производство за убийството на съпругата си, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)

Още по темата (18):
10.08.2020 Лоши новини за убиеца на Кремена от Варна
08.06.2020 Убиецът на Кремена от Варна: Съжалявам за стореното, не исках да се стига до фатален край!
27.09.2019 Намалиха присъдата на Борислав, който уби зверски съпругата си, прокуратурата ще протестира
26.09.2019 Ново заседание по делото срещу Борислав, който уби съпругата си
24.07.2019 Идва възмездие за Борислав от Варна, убил жена си с особена жестокост
06.03.2019 Майката на Борислав със скандална версия за фаталната вечер на смъртоносния побой
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).