И “Младост” се включва в кампания на БЧК

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:20 / 12.11.2009
661
След "Владиславово" и район "Младост" става партньор на Областната организация на Червен кръст - Варна. Съвместната благотворителна кампания има за цел в търговски и обществени обекти да се поставят касички, в които клиентите да пускат монетите от върнатото ресто. Така, без да бъдат приканвани, гражданите могат да участват в една хуманитарна кауза, а сумите, събрани от жителите на "Младост", ще бъдат използвани за социални дейности на територията на района. Днес касички са били предоставени на едни от най-големите търговски обекти в "Младост". Инициативата предвижда там да се поставят общо между 50 и 70 дарителници, съобщиха от районната администрация.

Кампанията е под наслов "Дребни пари за голямо добро", тъй като червенокръстците са убедени, че всеки българин е склонен да се лиши от стотинките в своето ресто, за да зарадва някого.

"Младост" участва и в кампанията на БЧК за подкрепа на най-уязвимите групи в условията на финасова криза. 50 деца в риск ще получат еднократно пакет със здравословни храни. Децата са от социално слаби семейства в района. Някои имат един родител, а други са с безработни родители.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).