И. Раев, БЧК-Варна: Трябва да се работи с децата по въпросите на водното спасяване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:30 / 17.09.2015
547
Трябва да се работи с децата по въпросите за водното спасяване за да получат те едно ограмотяване и лична ценностна култура как да си запазят здравето когато са на плажа. Това заяви за радио "Фокус" директорът на ОС на БЧК - Варна Илия Раев. Той допълни, че хората от малки трябва да знаят как да не се удавят в морето, защото е безобразие да се вижда, както и тази година, възрастни хора при червен флаг и при силно вълнение до влизат с децата си в морето и да отказват да излязат.

"Тази култура не трябва да се толерира", категоричен беше Илия Раев. Той каза, че във връзка с многото кражби, които стават на плажа трябва да се помисли за форма на въздействие от страна на органите на реда. "Не може спасителите да се превръщат в полицаи. Много е страшно агресивното поведение на гражданите към спасителите. По този въпрос трябва да се помисли и от концесионерите. 

Има и още един болен въпрос, за който трябва да помисли Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тази година засякохме спасители менте. Има една организация, която им издава сертификат и която няма това право. По закон такова право има единствено Българският Червен кръст", каза Илия Раев. 

Той добави, че миналата година в Царево са били осъдени на пробация няколко такива спасители. "Опасно е хора, които не са минали курсове за първа долекарска помощ да се пускат да спасяват хора в морето. БЧК отделя най-много внимание именно на този въпрос. Тези спасители менте трябва да изчезнат. Предполагам, че и специализираните органи ще се заинтересуват по този въпрос", каза още Илия Раев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).