Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
И градският транспорт на Варна проплака от "легналите полицаи"
Автор: Екип Varna24.bg 10:01 / 14.11.2012Коментари (10)2972
© Varna24.bg
"Легналите полицаи" нарушават ритъма ни на работа, коментираха от фирмите, които обслужват градския транспорт във Варна. Изкуствените неравности по пътищата на града бяха поставени по министерска повеля, но много скоро след това стана ясно, че пречат на линейките. Шофьорите пък масово се жалват, че ограничителите на скоростта нарушават "зелената вълна" на светофарите и затормозяват трафика дори по Околовръстното. Оказа се, че т. нар. легнали полицаи бавят и градския транспорт.

Според изпълнителния директор на общинския превозвач Веселин Михайлов понякога заради тях автобусите губят до 8 - 10 минути на курс. Това затруднява изпълнението на разписанието, твърди шефът на "Градски транспорт". Той призна, че най-големи затруднения срещат водачите по линия №12. Нейният маршрут минава по Околовръстното, което иначе би трябвало да изпълнява функцията на скоростна отсечка. От дружеството изтъкват, че заради "легналите полицаи" има риск от забавяне и на територията на "Владиславово".

Изкуствените неравности на уличното платно никак не ни улесняват, потвърдиха и от "Транстриумф холдинг". Шофьорите все пак успяват да наваксат изоставането, за да не излизат от разписание, но ограничителите на скоростта ни изправят и пред друг сериозен проблем - заради тях се повишават разходите за гориво. На фона на непрекъснатото поскъпване на горивата, което увеличава загубите ни, това е допълнителен товар за превозвачите, уточняват от частната компания.

Независимо от тези негативни ефекти ограничителите на скоростта имат за цел да предотвратят войната по пътищата. Тяхното монтиране бе наредено директно от вътрешното министерство в отговор на призивите на родителите на деца - жертви на катастрофи.

На прага на зимата обаче община Варна е изправена и пред нелеката задача да запази "легналите полицаи", които още при първия сняг могат да бъдат пометени от снегорините. За да се съхранят съоръженията, бяха монтирани сигнални колчета, които да предупреждават шофьорите на машините, че под преспите има изкуствени неравности.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Yase Benche
премахни филтъра

0
 
 
Ами като не става с хубаво, ще става с лошо. Колко хора трябваше да измрат по улиците, за да се научат шофьорите, че пешеходците не са кегли, които задължително трябва да съборят. Най-тъжното и едновременно трагично е, че когато шофьорите станат пешеходци, те също адски се дразнят, че никой не им дава път. От години се говори за проблема и ефект нямаше, малцина даваха път на пешеходеца. Аз като шофьор не мога да кажа, че съм доволен от легналите полицаи, но като пешеходец виждам колко много помагат да се пресече на иначе пешеходна пътека. Преди можеше да си чакаш по 2-3 минути да пресечеш, сега с легналите полицаи чакаш няколко секунди и не рискуваш живота си. Най се радвам за майките с колички, за които преди да пресекат беше мисия невъзможна заради обективно по-трудната реакция.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: