И кметът очарован от "Очакване" на варненския вълнолом, а вие?

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
09:46 / 20.03.2018
2389
И кметът Иван Портних сподели възторга си от поставянето на новата скулптора на варненския вълнолом, видя Varna24.bg.  

"Очакване" на варненския вълнолом! Скулптурната композиция събира в себе си таланта и вдъхновението на арх. Владимир Попов, на скулптура с европейска слава Андрей Лекарски и на големия поет Валери Петров", написа той в профила си в социалната мрежа.

Припомняме, че изпълнител на творбата е скулпторът Андрей Лекарски - един от тримата български автори, излагали свои произведения в Музея на модерното изкуство в Париж. Стих от големия поет Валери Петров допълва композицията.

 "Благодаря на екипа, който реализира този проект. Освен очакване, тази скулптура символизира и изпращане - на послания от Варна към света чрез морето", заяви зам.-кметът Коста Базитов при откриването на творбата в почивните дни. 

Художествената пластика "Очакване" е поставена върху вълнолома след официално съгласуване с Главното управление на ДП "Пристанищна инфраструктура", което стопанисва и управлява варненския вълнолом и прилежащата му брегова ивица, след одобрение от Експертни
АНКЕТА:
Допада ли ви новата скулптора на варненския вълнолом?

Да
Не
Нямам мнение

я съвет по естетизация на градската среда и от Експертния съвет по устройство на територията към Община Варна и след положително становище от специализирана фирма, която е одобрила техническите условия за изграждането на бронзовата пластика на избраното място. Възлагането на изпълнението на проекта "Очакване“ е осъществено по реда на Закона за обществените поръчки.

Стойността на проекта е 61 хил. лева, отпуснати от Община Варна. Точно зад общинския паметник е паметната плоча за строителството на вълнолома.

Допада ли ви новият шедьовър, варненци?

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).