ИУ - Варна чества днес своята 95-годишнина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:30 / 14.05.2015
791
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес Икономически университет - Варна ще отбележи 95-та годишнина от своето основаване с тържествена церемония. Официалната програма посветена на юбилейното честване ще започне в 10:00 часа в Аулата с поздравително слово на ректора на университета - проф. д-р Пламен Илиев. Церемонията ще продължи с приветствие от официалните гости, връчване на академичната награда "Студент на годината" за 2014 година и ще завърши с поздравителен концерт с участието на студентска вокална група "ИУ-фория" и тримата тенори от The Unique Voices.

Сред гостите, които ще присъстват на тържествената церемония, са много общественици, преподаватели, студенти, служители и приятели на Икономически университет - Варна.

Празничната програма, посветена на 95-та годишнина на Икономически университет - Варна, започна още през месец март с различни мероприятия - културни събития, публични лекции, публикации, конференции, издаване на юбилеен "Алманах", отразяващ живописни и книгописни сведения за преподавателите в университета в периода 2005-2015 г., нови издания на "Книга за професорите" и "История на ИУ - Варна".

В рамките на юбилейната програма на 15 май 2015 г., петък, ще се проведе международна научна конференция на тема "Икономиката в променящия се свят: национални, регионални и глобални измерения".

В своята 95-годишна история Икономически университет - Варна е подготвил над 120 хиляди икономисти, в това число много чужди граждани от повече от 70 страни. Днес в университета се обучават 12 000 български и чуждестранни студенти, подготвяни от 300 редовни преподаватели, от които над 120 са хабилитирани. Икономически университет - Варна е акредитирана образователна и научна институция, сертифицирана по ISO 9001:2008, която не спира да утвърждава своя авторитет. Икономически университет - Варна има минало, с което се гордее и бъдеще, с което продължава да се утвърждава сред университетите в Европа: високо качество в обучението; квалифицирани и компетентни преподаватели; учебна документация, хармонизирана с европейското образователно пространство с отразени в нея нови знания и бизнес практики.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна на второ място по заплати в страната
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).