Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ИУ-Варна посрещна 5 европейски университета и Европейската Асоциация на Еразъм Координаторите
Автор: Екип Varna24.bg 14:16 / 26.04.2024Коментари (0)1197
©
Икономически университет - Варна бе домакин на международна работна среща по проект "Digital Employer Engagement and Learning for Hospitality and Tourism under Pandemic and Other Crisis Situations“ DEELforHOST в периода 15 и 17 април 2024 г.

В нея се включиха 9 представители на висши училища-партньори на ИУ – Варна по проект DEELforHOST от Кипър, Гърция, Латвия и Испания, както и на Европейската Асоциация на Еразъм Координаторите.

В дискусионните панели, заложени в програмата, бяха обсъдени оперативни въпроси, свързани с изпълнението на дейностите по проекта, постигнатите резултати и предстоящи събития.

Форматът с домакин ИУ-Варна е от тип Learning/Teaching/Training Activities, като основният фокус на работните сесии беше върху тестване на функционалностите на платформа, създадена в изпълнение на проекта, предложения за преработки и подобрения, преди представянето ѝ в рамките на предстоящи събития на вниманието на целевите групи потребители.

Платформата е основен резултат от изпълнението на проект DEELforHOST. Целта ѝ е да  преодолее дигиталната пропаст между висшето образование и хотелиерската и туристическа индустрии. И двата сектора са изправени пред предизвикателства, дължащи се на технологични и обществени промени, с належаща нужда от подобрена цифрова готовност. Пандемията от COVID-19 изостри тези проблеми, оказвайки влияние върху индустрията и заетостта. Задачата, която си поставихме заедно с партньорите в изпълнението на проект DEELforHOST бе да създадем иновативна платформа за дигитална комуникация и сътрудничество между тези сектори, която е от полза както за студентите, така и за бизнеса.

Проект DEELforHOST се финансира по програма ERASMUS + Ключова дейност 2, направление "Партньорства за сътрудничество във висшето образование“. Продължителността на проекта е 28 месеца, с период на изпълнение 28.02.2022 г. -  27.08.2024 г. Общият бюджет за изпълнение на проекта е в размер на 239 926 евро.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Гергьовден 2024 г.
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Искат закриването на въглищни централи у нас
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: