ИУ- Варна ще си партнира с Археологическия музей

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:49 / 27.05.2021
1452
На 27 май 2021 г., официално беше сключен меморандум за сътрудничество между Регионален исторически музей – Варна (РИМ-Варна) и Икономически университет – Варна (ИУ-Варна), съобщиха от пресслужбата на музея. Двете институции имат над стогодишна история във формирането на образователния процес и опазването на общата културна памет на гр. Варна.

Официалната среща се състоя в основната сграда на Икономически университет – Варна.

На срещата присъстваха проф. д-р Евгени Станимиров – ректор на ИУ – Варна, проф. д-р Стоян Стоянов – главен секретар на ИУ-Варна, доц. д-р Петя Данкова – директор на Научноизследователски институт при ИУ-Варна, гл.ас.д-р Игор Лазаренко – директор на РИМ – Варна и гл.ас.д-р Васил Тенекеджиев – зам. завеждащ отдел "Археология“ в РИМ-Варна.

Сътрудничеството между РИМ  - Варна и ИУ – Варна има за цел да се инициират и реализират съвместни научноизследователски, образователни, културни и други значими за двете институции проекти и да се организират общи събития и дейности, свързани с интегриране на културно-историческото наследство в образователния процес в Икономически университет - Варна и повишаване качеството на образователния процес, в т. ч. чрез прилагане на интердисциплинарен подход.

РИМ-Варна и ИУ-Варна обединяват общи усилия към осъществяване на съвместни дейности, насочени към дигитализацията на културно-историческото наследство на гр. Варна и на неговото популяризиране.

С подписването на меморандума се полагат основите на едно дългосрочно и благородно сътрудничество между музей и университет, извървели дългият път между науката и практиката, и обединени от общата мисия да се съхранят традициите на обществеността и да се създаде благотворна и модерна среда за развитие и образование на младите в България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).