Иде най-сладката празнична фиеста във Варна!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:26 / 25.05.2017
2329
Поредното осмо издание на най-мащабния за Варна културен форум за деца и младежи - "Най-сладкият ден" ще се проведе на 28 май /неделя/, от 10 ч. до 20 ч., а мястото е централния вход на Морската градина /пред слънчевия часовник/.

От сутринта до вечерта под открито небе над 1200 младежи и деца от варненските читалища, певчески и танцови клубове, арт школи и училища ще пеят, танцуват и рисуват, а многобройната публика ще се радва на шоколадови изненади, торти, сладоледи и други сладки изкушения, спечелени в провеждащите се през целия ден забавни състезания, игри и томболи.

От тази година организаторите поставят началото на традиция с акцент върху здравословното хранене за деца. Ще бъдат представени нови атракции, като демонстрации на живо на карвинг на ледени фигури и карвинг от свежи плодове, ще се изработват близалки от натурални съставки. А децата ще имат възможност да месят тесто за бисквитки от лимец и елда.

Освен традиционното надяждане с шоколадови шишчета ще се раздават плодови фрешове, сладки десерти от здравословни продукти и лакомства от полезни зърнени култури.

Очаква ви изключително бабъл шоу с малки и големи сапунени балони, толкова големи, че в тях може да влезе цяло дете.

Институт "Конфуций" - Велико Търново ще представи китайското изкуство и култура с демонстрации на китайска калиграфия и възли, традиционни облекла, както и татуировки с къна, в които могат да се включат всички желаещи.

Творчески работилници очакват малчуганите от публиката, за които са осигурени материали за рисуване - картонени блокчета, тебешири, боички, пастели и дори картонени къщички, които ще бъдат оцветени с пъстри детски рисунки. 

Отново ще има рисунки върху детски личица, за всички сладури, които искат да се видят, като цветни пеперуди или любими герои от приказките.

Образователни презентации ще представят възможности за обучение у нас и в чужбина, а за любителите на родната история в голяма средновековна шатра ще има възстановка на бита и традициите на българите от ранното средновековие.
Верни помощници на "Най-сладкият ден" ще бъдат доброволците от младежка организация PTPI "Делфините" и сдружение "Няма невъзможни неща".

Varna24.bg е официален партньор на събитието.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).