Йеховисти плъзнаха из Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:06 / 03.08.2014
977
Свидетели на Йехова плъзнаха по улиците на Варна и раздават брошури. Върху флайерите има надпис "Къде можем да намерим отговорите на най-важните въпроси в живота?", съобщиха няколко варненски медии. Вътре в брошурката обаче лъсва истината, че това са активистки на "Свидетели на Йехова", които ще се "радват да обсъдят Библията с теб". "Попълни онлайн заявката и ние ще се свържем в удобно за тебе време и място", пише още в брошурата.

Рекламира се и сайт на църквата, която в зората на демокрацията беше регистрирана у нас с трикове и натиск. Йеховистите обаче не се приемат от мнозинството българи.

"Свидетелите на Йехова" са доста агресивни, ако срещнат обществена съпротива. Затова в няколко страни на ЕС, в това число и в Гърция, те са извън закона. Непосредствено след бедствието в Аспарухово техни активисти разпространяваха заплашителни послания, че местните хора са си виновни за това, което природата им поднесе като божие наказание.

Във Варна домът на сектата отдавна е възмутил не само квартала, където са се настанили. Дори преди време имаше екшъни между обединените футболни агитки и привърженици на "Свидетелите". Ябълката на раздора бяха събранията и шумът, който се вдига при службите на църковната общност.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).