Икономическият университет чества 102 години от основаването си

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:50 / 17.05.2022
1278
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С тържествено събрание и награждаване на студенти и докторанти започна тържеството по повод 102 години от създаването на Икономическия университет във Варна. На празника на най-старото висше икономическо училище в страната присъстваха академичното ръководство, бивши ректори на университета, преподаватели и много студенти. Приветствие към тях отправи кметът Иван Портних, който бе гост на събитието.

"Това е годишнина, която звучи респектиращо – и заради богатата си история, и заради елитния преподавателски състав, и заради хилядите възпитаници, които са се реализирали успешно през годините на всички нива в икономическото управление и на Варна, и на България, и на света. Скъпи студенти, Вие имате честта да бъдете част от славната история на най-старото висше икономическо училище в България. Това е един от символите на морската столица, с който се гордеем. Затова - защитавайте и развивайте авторитета на университета, работете, бъдете конкурентоспособни! Нека трудностите, пред които сме изправени днес - тежката икономическа и социална криза, инфлацията и безработицата, Ви мотивират да бъдете още по-упорити, знаещи и можещи, за да вървим напред“, обърна се към аудиторията кметът Иван Портних.

 

Днес Икономическият университет е хъб за развитие на предприемаческата екосистема в региона. В центъра на всичко това са хората, затова ние се стремим да насърчаваме предприемаческият дух на нашите студенти. По програма "Еразъм" работим с над 250 университета от различни държави. Стъпили сме на здрава основа и се конкурираме успешно, отбеляза в словото си ректорът проф. Евгени Станимиров.

След приветствията бяха връчени академичните отличия "Студент на годината" и "Докторант на годината". Академичните награди - "Проф. Цани Калянджиев" за високи постижения в науката получи проф. Аврам Ескенази, а наградата "Проф. Станчо Чолаков" за високи постижения в областта на финансовата наука и местното самоуправление – е определена за проф. Николай Неновски.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).