Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Икономическият университет във Варна с нов ректор
Автор: Пламена Николова 15:54 / 31.05.2019Коментари (0)2725
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Проф. д-р Евгени Станимиров е новият ректор на Икономически университет – Варна. Той бе избран от Общото събрание на висшето училище на 30 май 2019 г. Кандидатурата на проф. Станимиров бе единствената за поста и бе номинирана два пъти – от досегашния ректор проф. д-р Пламен Илиев и Инициативен комитет от професори в ИУ. Досега проф. д-р Евгени Станимиров бе зам.-ректор по учебната дейност и акредитацията.

Изборът на ново ръководство на университета се осъществи след приключването на втория мандат на досегашния ректор проф. д-р Пламен Илиев и неговия екип.

Общото събрание изслуша и прие отчета на ректора за изпълнение на мандатната програма в периода 2015 – 2019 г., който беше изнесен от проф. Станимиров в качеството му на зам.-ректор. Изказалите се делегати дадоха висока оценка за работата и постигнатите резултати през изтеклите два мандата на академичното ръководство, начело с ректора проф. д-р Пламен Илиев, което беше изпратено с аплодисменти и ставане на крака от присъстващите в залата.

След обявяването на номинациите проф. Станимиров изложи опорните точки в приоритетите си за развитието на ИУ – Варна: откритост в действията на ръководството, диалог и доверие, финансова устойчивост, дигитализация, интернационализация, иновативно обучение. В своята концепция той акцентира върху ангажирането на бизнеса при проектирането и изпълнението на учебните програми; ориентацията към европейските образователни мрежи; стимулирането на предприемаческата активност на студентите и др.

Проф. д-р Евгени Станимиров е роден на 25.12.1971 г. Завършил е "Икономика и управление на индустрията“ в ИУ – Варна през 1994 г. Академичната му кариера започва през 1998 г. През 2008 г. придобива академичната длъжност доцент, а през 2014 г. става най-младият професор по маркетинг в България. Бил е ръководител на отдел "Учебна дейност, а от 2011 до 2019 г. – зам.-ректор по учебна дейност и акредитация, както и ръководител на катедра "Маркетинг“. Преподава широк спектър учебни дисциплини, част от които се изучават за първи път у нас, като по всички от тях проф. д-р Е. Станимиров има издадени учебници и учебни помагала. Той е утвърден и разпознаваем изследовател сред академичната общност в университета, страната и чужбина. Има над 130 публикации в специализирани издания у нас и зад граница, участва в над 50 консултантски и повече от 30 научни и изследователски проекта в България и Европа. Ръководи съвместната образователна програма с Nottingham Trent University и е преподавател към NTU, координира от страна на ИУ – Варна програмата UIF по предприемачество, креативност и иновации на Университет Станфорд, Калифорния (САЩ). Ръководи успешни докторанти и членува в множество научни журита, което е признание за неговата висока компетентност, коректност и академична етика. Участва в редакционните колегии на български и чуждестранни научни издания. Член е на УС на Асоциацията на специалистите по корпоративна социална отговорност в България и на УС на Съюза на икономистите.

Общото събрание на ИУ – Варна избра също свой нов председател – проф. д-р Веселин Хаджиев, както и зам.-председател – доц. д-р Слави Генов. Одобрени бяха и членовете на бъдещия Академичен съвет, предложени от новия ректор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: