
ЗАРЕЖДАНЕ...
Има интерес към хляба произведен по новия стандарт във Варна | ||||||
| ||||||
В момента новия хляб се предлага най-масово в София, западна и южна България. Една от основните причини за липсата на производство на новия хляб според Бонев в липсата на качествени брашна, тъй като в момента е периодът преди новата реколта. Към момента в цяла България има утвърдени девет фирми за производство на хляба по стандарт, като на едната е бил иззет в последствие лиценза. Хлябът у нас е по три стандарта - бял "Добруджа" и "типов". Според стандарта, хляба съдържа 16% по-малко сол спрямо средното количество, което се използва в момента. Хлябът по БДС се изготвя от вода, мая и брашно. Целта е да няма изкуствени вещества, консерванти, подобрители и други примеси в крайния продукт. Източник: Радио "Фокус" |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg